Πρωτόγνωρη διαφοροποίηση παρατάξεων για την ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη της Λάρισας, στις 15 Μαΐου για τον πολιούχο Άγιο Αχίλλειο, σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

Οι παρατάξεις Τζανακούλη και Διαμάντου αρνήθηκαν επί της ουσίας να συμφωνήσουν με την απόφαση και μάλιστα η πλευρά Διαμάντου το έκανε ανοιχτά με ανακοίνωση.

Ο Τζανακούλης εξέφρασε την διαφωνία του λέγοντας ότι «δεν τιμάς κάποιον που τον καλεί άλλος» και βγήκε από την αίθουσα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους για να μην ψηφίσει αρνητικά.

Ο Διαμάντος κατέθεσε τις αντιρρήσεις του «στολίζοντας» τον Προκόπη Παυλόπουλο για τα χρόνια της θητείας του ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και ως παράταξη απείχε από την ψηφοφορία.

Τελικά, με τις ψήφους όλων των άλλων παρατάξεων, η πρόταση για ανακήρυξη του προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Λάρισας έγινε ομόφωνα δεκτή.

Η ανακοίνωση Διαμάντου

«ΔΗΛΩΣΗ σχετικά με την πρόταση του Δημάρχου Λαρισαίων για ανακήρυξη ως Επίτιμου δημότη του Δήμου Λαρισαίων του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου

«Ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, απετέλεσε «υπερ-υπουργός» της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Η θητεία του όμως αυτή, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από κρίσιμα αρνητικά στοιχεία για την τότε Κυβέρνηση και την Ελλάδα.

Η προσωπική πολιτική του σφραγίδα φέρει:

την αποτυχία στήριξης της διαφάνειας με την «απόρριψη» από την ΕΕ του νόμου που ο ίδιος εισηγήθηκε για το βασικό μέτοχο (κάτι που σήμαινε τη συνέχεια του «παρακράτους των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων»)

την «εξαΰλωση» του στόχου της επαγγελλόμενης επανίδρυσης του κράτους, με την διατήρηση των παθογενειών και την επέκτασή τους με την μονιμοποίηση – μετατροπή συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου (ακόμα και με την ανοχή στις αποφάσεις συλλογικών οργάνων – πχ ΟΤΑ- με ελεγχόμενων «πλαστών» δικαιολογητικών- βεβαιώσεων)

την απορρέουσα εκ των αποκλειστικών του καθηκόντων μη αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων πυρκαγιών, τρομοκρατικών ενεργειών και άλλων «προβοκατόρικων» ενεργειών» που επέτειναν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα κατά το έτος 2008, ένα έτος έναρξης της Παγκόσμιας κρίσης που μετατράπηκε μετέπειτα σε θλιβερό Ελληνικό «προνόμιο» μίας παρατεταμένης ύφεσης

Η πολιτική του παρουσία στη συνέχεια μέχρι και σήμερα ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας προσδιορίζεται σε αντιδιαστολή και αντίφαση με την αδιαμφισβήτητη Επιστημονική του επάρκεια ως έγκριτος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και χαρακτηρίζεται από την ανοχή και σιωπή του:

στην καταστρατήγηση των Συνταγματικών διατάξεων» μέσα από την απαράδεκτη νομοθέτηση πλήθους νομοθετημάτων των τελευταίων 6 ετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνέχιση ισχύος ενός αντισυνταγματικού και αντιλαϊκού νόμου που επιβάλει έναν «επαχθές φόρο- κατοχής» στα ακίνητα, τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο Ο

ΙΔΙΟΣ κατέθεσε εμπεριστατωμένη και πλήρη νομική εισήγηση για την κατάργησή του

στην μη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού για την εξασφάλιση ενός κατώτερου επιπέδου διαβίωσης όπως οι Διεθνείς Συνθήκες του ΟΗΕ ορίζουν, είναι αποδεκτές από τα κράτη και εφαρμόστηκαν στο παρελθόν για λαούς που δοκιμάζονταν από οικονομική κρίση.

στην κατάφωρα αντισυνταγματική υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διολίσθηση προς την de facto κατάργησή της αυτοτέλειας και αυτοδυναμίας της, με την διαρκή μείωση των θεσμοθετημένων και μη απόδοση βάση των αρμοδιοτήτων της πόρων.

Με δεδομένο το σεβασμό μας στο Πολίτευμα της Προεδρευόμενης Δημοκρατίας,  στη θεσμική ιδιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και στην Επιστημονική και Προσωπική ηθική του υπόσταση ΑΛΛΑ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παραπάνω αιτιάσεις μας θεωρούμε ότι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ απέναντι στους Λαρισαίους δημότες και πολίτες αυτής της πόλης να συναινέσουμε στην ανακήρυξή του ως Επίτιμο Δημότη της πόλης μας.

Σε περίπτωση απόφασης του ΔΣ θα είμαστε παρόντες στην υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την προσέλευσή του στο Δήμο Λαρισαίων αλλά, δεν θα είμαστε παρόντες κατά την ειδική συνεδρίαση του ΔΣ όπου και θα ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Λαρισαίων.»