Ακόμα μεγαλύτερο βάθος έχει το θέμα των αδικαιολόγητων απουσιών συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας από τις συνεδριάσεις, εν αντιθέσει με όσα έγιναν αρχικά γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr, o αριθμός όσων έχουν υπερβεί το όριο ανέρχεται σε περισσότερα από δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και αρχηγοί παρατάξεων όπως οι Κώστας Τζανακούλης και Έκτορας Νασιώκας!

Από τα τηρούμενα πρακτικά δεν τίθεται μόνο ζήτημα στοχοποίησης της συγκεκριμένης δημοτικής συμβούλου, αλλά εγείρονται και σοβαρά ερωτήματα για την τήρηση της νομιμότητας από την πλευρά του προέδρου Δημήτρη Τάχου, καθώς στατιστικά πάνω από τους 3 στους 10 δημοτικούς συμβούλους έχουν υπερβεί το όριο των προβλεπομένων από τον νόμο απουσιών.

Τα ερωτήματα προφανή. Άραγε γιατί ο πρόεδρος του Συμβουλίου έστειλε την προβλεπόμενη από τον νόμο επιστολή μόνο για τους δύο δημοτικούς συμβούλους Αλέξη Γεωργούλη και Άσπα Σουλούκου; Και ποια τήρηση της νομιμότητας επικαλείται τη στιγμή που τηρεί δύο μετρά και δύο σταθμά; Είναι απλή παράβαση καθήκοντος, προχειρότητα ή εμμονή;

Και αν με το τρόπο αυτό ήθελε να συνετίσει τους απόντες, γιατί την ίδια στιγμή διαβεβαίωνε ότι δείχνει κατανόηση και ότι οι απουσίες είναι δικαιολογημένες;

Βέβαια το πιο σημαντικό ζήτημα που τίθεται είναι αυτό της κακής λειτουργίας και οργάνωσης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς όπως αποδεικνύεται οι απουσίες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη αν και όπως φαίνεται τη λύση θα δώσουν τα δικαστήρια όπως όπως δήλωσε θα προσφύγει η Σουλούκου ενώ ετοιμάζονται και άλλοι.

Χ.Ψ.