Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, προγραμματίζεται στη Λάρισα δεκαήμερη υπαίθρια αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία, από τις 7 έως τις 16 Ιουνίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στο κάλεσμά του αναφέρει τα εξής:

"Ο εορτασμός της ημέρας Εθελοντή αιμοδότη στοχεύει στην εξάλειψη κάθε προκατάληψης, φόβου και άγνοιας σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και
στην αναγνώριση των «σιωπηλών» εθελοντών αιμοδοτών που αθόρυβα και ανιδιοτελώς προσφέρουν το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

Ειδικότερα, η καμπάνια στοχεύει κυρίως:  

• Να τιμήσει τα άτομα που δίνουν αίμα συστηματικά και να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να αιμοδοτήσουν  

• Να διασφαλίσει ευρεία διάδοση των αρχών της εθελοντικής αιμοδοσίας διεθνώς, αυξάνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητα και ασφάλεια του αίματος.  

• Να προωθήσει την ένταξη των υπηρεσιών αιμοδοσίας στα εθνικά σχέδια για ετοιμότητα και απόκριση σε έκτακτα περιστατικά  

• Να προτρέψει τους ανθρώπους να ενισχύσουν με την προσφορά αίματος την ετοιμότητα των υγειονομικών υπηρεσιών της κοινότητάς τους για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων. 

Για το έτος 2021, Οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ και του ΓΝΛ οργανώνουν δεκαήμερη υπαίθρια αιμοδοσία στην Κεντρική Πλατεία κάθε μέρα 7-16 Ιουνίου και ώρες 9-1:30 το πρωί. Την Δευτέρα 14 Ιουνίου θα γίνει και απογευματινή αιμοδοσία  5-7:30 μ.μ.

Όλες οι δράσεις για την Παγκόσμια  Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στην πόλη μας τελούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.¨"