Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των πολιτών συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών ξεπέρασαν έως σήμερα τις 350 ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία 3 τμήματα στα ακόλουθα θεματικά αντικείμενα «Ιταλικά για Τουρισμό», «Κοπτική-Ραπτική», «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες».

Τα τμήματα ενηλίκων λειτουργούν τόσο πρωινές όσο και απογευματινές ώρες στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων αλλά και σύντομα σε σχολικά συγκροτήματα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε κατά τόπους γειτονιές, ενταγμένα στη λογική του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία».

Η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» υποστηρίζει, ενισχύει και προάγει κάθε διαδικασία τυπικής και άτυπης μορφής μάθησης καθώς τα τελευταία 6 χρόνια έχει επενδύσει σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λαρισαίων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

 

Α/Α

 

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα- e-επιχειρείν

25

Χ

Χ

2

Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές

25

Χ

Χ

3

Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών

25

Χ

Χ

4

Περιβάλλον και καθημερινή ζωή

25

Χ

Χ

5

Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις

25

Χ

Χ

6

Οικολογικές λύσεις για το σπίτι

25

Χ

Χ

7

Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες

25

 

Χ

8

Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

25

Χ

Χ

9

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

25

 

Χ

10

Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)

25

Χ

Χ

11

Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)

25

Χ

Χ

12

Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)

25

Χ

Χ

13

Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

25

Χ

Χ

14

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

50

 

Χ

15

Μετανάστες-Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή

25

 

Χ

16

Αθλητισμός και διατροφή

25

Χ

Χ

17

Εκπαίδευση μεταναστών Επίπεδο Α1: Απευθύνεται σε αρχάριους ή ψευδοαρχάριους (όσοι δεν έχουν κατακτήσει όλες τις γλωσσικές δεξιότητες της ελληνικής γλώσσας) υποψηφίους

125

 

Χ

18

Βασικά Γαλλικά Α1

50

Χ

Χ

19

Βασικά Γαλλικά Α2

50

Χ

Χ

20

Βασικά Γερμανικά Α1

50

Χ

Χ

21

Βασικά Γερμανικά Α2

50

Χ

Χ

22

Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη Κινηματογράφου

25

 

Χ

23

Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη Θεάτρου

25

 

Χ

24

Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί

50

 

Χ

25

Κοπτική ραπτική

50

 

Χ

26

Εθελοντισμός και κοινωνική δράση

25

Χ

Χ

27

Εργαστήρι ψηφιδωτού

50

 

Χ

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/15QXVNSLhbquS0GR0Fmz499ZmNTqX4pj-tU30_0diE0M/edit

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων) και ώρες 08:00 – 14:00:

Τηλ.: 2410680249, 2410680250, 2410680246

Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος

Email: learning-city@larissa.gov.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα επιδεικνύουν κατά την πρώτη συνάντηση δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.

Ειδικά για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω δια ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».