Σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη παραβρέθηκε την Τρίτη 29/12/2020 ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών-”έξυπνης πόλης” Κωνσταντίνος Διαμάντος. 

Κύριο θέμα συζήτησης , πέραν των άλλων, ήταν η δρομολογημένη πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής για διερεύνηση αξιοποίησης εκτάσεων της δημοτικής περιουσίας μέσω δημιουργίας ενός Κτηνοτροφικού Πάρκου.

Μία διερεύνηση που θα γίνει μέσα από μία Διεπιστημονική Ομάδα Έργου που ο Δήμος θα συστήσει και πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Δήμου και ενημέρωση σε κάθε στάδιο της ίδιας της τοπικής κοινωνίας.

Η καταρχήν θετική στάση υποστήριξης μίας τέτοιας διερευνητικής πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων εκ μέρους του Υπουργού συνοδεύτηκε και από δύο σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία:

1.    Άμεση νομοθετική βελτίωση του σημερινού ισχύοντος Εθνικού πλαισίου σε ότι κριθεί αναγκαίο είτε με νόμο είτε με Απόφαση Υπουργού έτσι ώστε να καλύπτει κάθε διαδικασία στην υλοποίηση του εγχειρήματος (πχ για τον επιβαλλόμενο να συσταθεί Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας ο οποίος θα πρέπει να αποκτήσει μία νομική οντότητα και θα συμπεριλαμβάνει τον ιδιοκτήτη Δήμο και Ομάδα Παραγωγών)

2.    Ένταξη για Συγχρηματοδότηση του έργου των βασικών υποδομών του Κτηνοτροφικού Πάρκου μέσα από τον Φορέα που θα συσταθεί και θα συμπεριλαμβάνει την Ομάδα Παραγωγών και τον Δήμο που έχει τη διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση.   

Η θετική στάση του Υπουργού προφανώς θέτει σε επιταχυνόμενη κίνηση τον Δήμο ο οποίος και με το νέο χρόνο θα συστήσει και θα ενεργοποιήσει την Διεπιστημονική Ομάδα Έργου με στόχο σε 6 μήνες να παραχθούν και να αποδοθούν τα παραδοτέα.

Σημαντική συνεισφορά στη διαδικασία με τον Υπουργό είχε και ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας ο οποίος και ήταν παρών.