Αδιάλειπτη είναι η παρουσία του μηχανισμού του Δήμου Λαρισαίων στα πληγέντα από το σεισμό χωριά της δημοτικής ενότητας Κοιλάδας και κυρίως στο Κουτσόχερο, την Ραχούλα, την Μάνδρα και την Αμυγδαλέα που αντιμετωπίζουν και τα περισσότερα προβλήματα. 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα χωριά και όπου χρειάστηκε στήθηκαν σκηνές ακόμα και σε αυλές σπιτιών. Οι σκηνές έχουν ηλεκτροδοτηθεί, έχουν διανεμηθεί θερμαντικά σώματα, καθώς και ράντσα και κλινοσκεπάσματα. 

Από σήμερα  ομάδες στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών βρίσκονται στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών  που έχουν ανάγκη. Ετσι διανεμήθηκε ζεστό  φαγητό το μεσημέρι, θα διανεμηθεί και το βράδυ καθώς και γάλατα. Επίσης κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Δήμου Λαρισαίων συζήτησαν με τους κατοίκους καταγράφοντας τις ανάγκες τους, κάνοντας κοινωνική έρευνα και υποστηρίζοντας ψυχολογικά τους κατοίκους. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι του Δήμου Λαρισαίων, δικαιούχοι γάλακτος, προσέφεραν σήμερα το γάλα της ημέρας που δικαιούνταν στους πληγέντες κατοίκους.

Ευχαριστίες από το τοπικό συμβούλιο Ραχούλας

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Ραχούλας του Δήμου Λαρισαίων αναφέρουν τα εξής: 

Ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Ραχούλας του Δήμου Λαρισαίων ευχαριστούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων, σε Αμαξοστάσιο, Πράσινο και Καθαριότητα γιατί προσέφεραν το γάλα της ημέρες που δικαιούνται στους πληγέντες κατοίκους της Ραχούλας. 

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και την δημοτική αρχή για την ενεργοποίηση όλου το μηχανισμού του Δήμου Λαρισαίων  για την αποκατάσταση των ζημιών, τη διάθεση προσωπικού και τροφίμων, την άμεση ανταπόκριση για το στήσιμο των σκηνών σε σπίτια με ζημιές».