Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στα σχολικά διδακτήρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου ΕΠΑΛ και σε άλλες σχολικές μονάδες, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η εντονότατη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου Μαρτίου. Τα έργα έχουν ξεκινήσει προ δεκαπενθημέρου και συνεχίζονται αδιάκοπα με στόχο στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα εν λόγω σχολεία να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές. 

Υπενθυμίζεται ότι η έντονη σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε σχολικά κτίρια, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια μηχανικών των «Κτιριακών Υποδομών» (ΚΤΥΠ Α.Ε) του υπουργείου Υποδομών. Οι πιο σοβαρές ζημιές εντοπίζονται στα δυο προαναφερθέντα σχολεία καθώς και στην παλιά πέτρινη πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης. 

Οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΚΤΥΠ κατέδειξαν ότι για την αποκατάσταση των ζημιών στο σύνολο των σχολείων ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ περίπου Ακολούθησε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για εξεύρεση χρηματοδότησης με  επαφές και συζητήσεις του δημάρχου με κυβερνητικά στελέχη,  με κατάληξη την απόφαση του αν. υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα για κατανομή ποσού 4 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό. 

Μα βάση τα παραπάνω και μέχρι την εξασφάλιση της επιπλέον χρηματοδότησης, η δημοτική αρχή ιεράρχησε τις προτεραιότητες σύμφωνα με  την έκταση των ζημιών σε κάθε σχολείο, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται στην λειτουργικότητά τους. Ετσι σε άμεση προτεραιότητα τέθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο ΕΠΑΛ. Ολες οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και έτσι οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. 

Εξάλλου πρόκειται για τις σχολικές μονάδες που η ομαλή τους λειτουργία επηρεάζεται άμεσα από τις ζημιές, αφού σε διαφορετική περίπτωση από τη νέα σχολική χρονιά, τα εν λόγω σχολεία έπρεπε είτε να λειτουργούν σε πρωινό και απογευματινό ωράριο, είτε μαθητές τους να μεταφερθούν σε άλλους χώρους. 

Σε ό,τι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης, ήδη έχουν εγκατασταθεί προκατασκευασμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο, ώστε τον Σεπτέμβριο οι μαθητές του σχολείου να ξεκινήσουν κανονικά και σε μόνιμη πρωινή βάρδια την σχολική χρονιά. Επίσης, προκατασκευασμένες αίθουσες έχουν εγκατασταθεί και σε άλλα σχολεία της Λάρισας ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.