Σε νέα ανάρτησή του ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης αναφέρεται στην επικινδυνότητα της εναλλακτικής ιατρικής καθώς "λειτουργεί ως σύμμαχος του κορωνοϊού αυξάνοντας τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία εκ καιρώ πανδημίας".

Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι "δεν έχει καμία οικονομική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19."


Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Έχει βοηθήσει κάποιους ασθενείς. Όμως, δεν έχει την επιστημονική τεκμηρίωση να αγνοεί αυτήν της κλασικής Ιατρικής, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας από έναν διεθνώς διαπιστωμένα επικίνδυνο ιό.

Μαθαίνω από φίλους και γνωστούς ότι κάποιοι θεραπευτές της αποτρέπουν τους ασθενείς τους να εμβολιαστούν, παραβλέποντας την επιστημονική τεκμηρίωση της πανδημίας και βάζοντας σε κίνδυνο πολλούς ασθενείς που ζητούν την συμβουλή τους. Και μάλιστα ασθενείς με προβλήματα υγείας τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο βαριάς νόσησης από τον κορωνοϊό.

Η εναλλακτική ιατρική με σοβαρά ελλείμματα σε επιστημονική τεκμηρίωση σε πολλές νόσους λειτουργεί ως σύμμαχος του κορωνοϊού αυξάνοντας τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία εκ καιρώ πανδημίας. Η Πολιτεία με τους επιστημονικούς φορείς της οφείλει να παρέμβει. Οι αριθμοί των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε κίνδυνο δεν είναι αμελητέοι.

ΔΗΛΩΣΗ

Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19."