To Αθλητικό τμήμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων διοργάνωσε την αθλητική δράση «Παίζω και γυμνάζομαι στο Αλκαζάρ» με μεγάλη επιτυχία, και τη συμμετοχή  πλήθος κόσμου.  το Σάββατο 12/05/2018 και ώρα 11.00 έως 13.00 στο Κηποθέατρο.
Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "αξιοποιώντας το χώρο του Αλκαζάρ, οι γυμναστές του Δήμου με την πολυετή εμπειρία που διαθέτουν στην οργάνωση και υλοποίηση ανάλογων αθλητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, ετοίμασαν ένα  πρόγραμμα για τις γυναίκες και παιδαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά.
Καλώντας τις γυναίκες όλης της Λάρισας και όχι μόνο αυτές που συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα ¨Αθληση και Γυναίκα¨, είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν για μια ώρα εκτός των κλειστών γυμναστηρίων της πόλης μάς αλλά στην φύση.
Όσο για παιδιά δεν επιλέξαμε ένα αυστηρό ασκησιολογιο όπως αυτό που εκτελούν καθημερινά στις ακαδημίες του Δήμου αλλά παιχνίδια! Παιδαγωγικά παιχνίδια που σκοπό είχαν να τα διασκεδάσουν και μόνο συμμετέχοντας σε παραδοσιακά  παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, παιχνίδια στόχων, παπουτσομαχία, σχοινάκι με νερό κ.α.) , ποδηλατοβόλτα και επίδειξη ιππασίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και πρόγραμμα kids athletic σε συνεργασία με την ΕΑΣεγας Θεσσαλίας.
Η όλη εκδήλωση εντάχθηκε στην εβδομάδα ευρωπαϊκού αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η αθρόα συμμετοχή των παιδιών και του κόσμου αποτέλεσε έναυσμα πραγματοποίησης και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων. Για το αθλητικό τμήμα ήταν μια καταξιωμένη εκδήλωση φανέρωσης των δραστηριοτήτων και του σημαντικού έργου που επιτελείται στο Λαρισαίο πολίτη από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεργάτες του.
Να σημειώσουμε ότι την περίοδο αυτή πραγματοποιούταν στον Πηνειό ο λαϊκός αγώνας δρόμου ¨Τρέχουμε στον Πηνειό¨ που μετά από χρόνια αλλάζει τελείως χαρακτήρα και από λαϊκός αγώνας δρόμου γίνεται ¨Παίζω γυμνάζομαι στο Αλκαζάρ¨ με σκοπό να χαρίσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. 
Να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας για την Υγειονομική κάλυψη που σε κάθε εκδήλωση μας είναι παρών και φυσικά  τους χορηγούς της εκδήλωσης  : Las Ramblas_coffeebar και Δαλαβίκας bikes.
Στα πλαίσια των παιχνιδιών  έγιναν κληρώσεις που τα παιδιά κέρδισαν αθλητικό υλικό και ένα ποδήλατο.
Οι μικροί μας φίλοι που στάθηκαν τυχεροί ήταν:
1.    Δημοπούλου Δήμητρα
2.    Χατζή Ευαγγελία
3.    Σουτεμενίδης Θανάσης
4.    Ευσταθίου  Θάνος
5.    Σιδέρη Κασσάνδρα
6.    Γιαννέρη Δομινίκη
7.    Κουτσαφτίκης Δημήτρης
8.    Πρίντζος Αποστόλης
9.    Καραλιάκου Ρία
10.    Λιάκου Δήμητρα
11.    Σαμπάνης Μάξιμος
12.    Λιτοσελίτη Βάγια
13.    Αναστασόπουλος Βασίλης
14.    Χαχάμη Κατερίνα
15.    Καλτσογιάννης Βασίλης
16.    Παπαδάκη Αριάδνη"