Σε σύγχρονο πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων θα εξελιχθεί το νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, αφού το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου του Δήμου Λαρισαίων για τη «διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κολυμβητηρίου».
Η σύμβαση υπεγράφη από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας : Μπουλογιάννης Κωνσταντίνος - Ε. Παπαχρήστος  & ΣΙΑ Ε.Ε.». Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.
Ειδικότερα, στο προς διαμόρφωση χώρο περίπου, και ειδικότερα επί της οδού Χατζηκυριάκου Γκίνα και ανάμεσα στο Κολυμβητήριο και το σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστούν τρεις ανοικτοί αθλητικοί χώροι: δυο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο beach Volley. Επίσης, στο χώρο μπροστά από την είσοδο του κολυμβητηρίου, θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης  που μπορεί  να εξυπηρετήσει 123 οχήματα Ι.Χ., 2 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων και θέσεις για ΑΜΕΑ.
Στο πλαίσιο του έργου και σε  συνέχεια του κτιρίου του κολυμβητηρίου θα διαμορφωθεί πλακοστρωμένος χώρος με δένδρα και καθιστικά, ενώ στην νότια πλευρά της εξωτερικής πισίνας και σε άμεση σχέση με το κυλικείο στο ισόγειο του κτιρίου του κολυμβητηρίου, διαμορφώνεται σε μικρή υπερύψωση, ένας πλακοστρωμένος υπαίθριος χώρος τραπεζοκαθισμάτων ο οποίος θα εξυπηρετεί τους αθλούμενους και τους επισκέπτες του αθλητικού κέντρου.

Τέλος, στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν έργα διαμόρφωσης των δρόμων που περικλείουν τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης  στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του έργου, το οποίο, όπως τόνισε συμπληρώνει και διαμορφώνει πλέον έναν σημαντικό πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων.  «Όπως είναι γνωστό, τόνισε ο κ. Καλογιάννης, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, το πολύπαθο έργο του Κολυμβητηρίου ήταν για πολλά χρόνια κουφάρι. Σε συνεργασία του Δήμου με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το έργο ολοκληρώθηκε και οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου έχουν παραδοθεί για χρήσης στους συμπολίτες.
Με το επόμενο βήμα διαμορφώνουμε όχι μόνο τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά δημιουργούμε και τρεις άλλους αθλητικούς χώρους για τους πολίτες. Ετσι, η ύπαρξη και λειτουργία των δυο γηπέδων ποδοσφαίρου, μαζί με το Κολυμβητήριο και τους υπό διαμόρφωση νέους αθλητικούς χώρους για τένις και beach Volley, ολοκληρώνουν ένα μεγάλο αθλητικό πυρήνα για όλη την πόλη.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Θ. Αδαμόπουλος, η γενική γραμματέας του Δήμου κ. Β. Μόσιαλου, ο αν. Προιστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και οι επιβλέπουσες του έργου κ.κ. Ελ. Μάγκου και Αν. Συνάπαλου.