Ξεκίνησε από τον Τύρναβο, από οικογένεια εκπαιδευτικών. Σπούδασε νομικά, έκανε δύο μεταπτυχιακά (το ένα στην Οξφόρδη, με υποτροφία) και αποφάσισε να μετάσχει στην πολιτική στέλνοντας το βιογραφικό της στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αθηνά Σιαφαρίκα, 29 ετών, εργάζεται στο νομικό τμήμα μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας και είναι ένα από τα στελέχη που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κάνει πράξη την ανανέωση του κόμματος, αλλά και τη σύνδεσή του με την κοινωνία. Μια ιδέα του προέδρου της ΝΔ για να προσελκύσει στην πολιτική νέους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και φρέσκες ιδέες, που διαφορετικά δεν θα είχαν άλλο τρόπο να προσφέρουν στα κοινά.

Αυτός είναι και ο στόχος της Αθηνάς Σιαφαρίκα, που μίλησε στο iefimerida. Να προσφέρει.

«Σημασία δεν έχει από πού ξεκινάς», λέει. «Σημασία έχει πόσο θέλεις να προχωρήσεις και πού θέλεις να φθάσεις. Κι εγώ αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω, ειδικά στα νέα παιδιά που βλέπω να συμμετέχουν στα talent shows. Αξιοποιήστε το ταλέντο σας με τρόπο που να ικανοποιεί τα όνειρά σας και όχι μέσα από το γυαλί».

Θεωρεί το Μητρώο Στελεχών μια καινοτόμο ιδέα, ένα «κανάλι» που επιτρέπει σε νέους ανθρώπους -όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που θεωρούσαν τα κόμματα και την πολιτική «άβατα»- να μπορέσουν να δείξουν ποιοι είναι, τι μπορούν να κάνουν και -γιατί όχι- να εκτεθούν τελικά και στις εκλογές.

iefimerida.gr