Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ένας Λαρισαίος σήμερα το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.
Ωστόσο το όχημα του ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο, καθώς στη συμβολή του πεζοδρόμου της Παπακυριαζή με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια που καθιστούν αδύνατη τη διέλευση οχημάτων.
Οι τραυματιοφορείς χρειάστηκε να κινηθούν πεζοί προκειμένου να παραλάβουν τον Λαρισαίο, γεγονός που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις στους περαστικούς.
Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις οι διαμαρτυρίες από την πλευρά περίοικων και επαγγελματιών της περιοχής ήταν αρκετές, επικαλούμενοι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως η σημερινή προκειμένου να απομακρυνθούν τα κολωνάκια ειδικά από το συγκεκριμένο σημείο, ή τουλάχιστον να μπει μπάρα προκειμένου αυτή να ανοίγει όποτε χρειάζεται.
Υπάρχει και η άποψη πάντως ότι το ασθενοφόρο θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλη διαδρομή. Ωστόσο σε τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι δεδομένο ότι ο χρόνος, ακόμη και δευτερόλεπτα αυτού, είναι πολύτιμος...

Xρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)