Επιτροπή αγώνα θα ζητήσει αύριο από τον ΕΛΓΑ αποζημίωση για παγετό της 26ης Μαρτίου.

Το δικαίωμα να κάνουν δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό της 26ης Μαρτίου για ζημιές στις κερασιές τους θα αιτηθούν αύριο Πέμπτη 14 Απριλίου από τους αρμόδιους του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας οι κερασοπαραγωγοί της Αγιάς και των χωριών της ευρύτερης περιοχής. Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 12 Απριλίου των Δ.Σ. των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της επαρχίας Αγιάς, της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Γερακαρίου, των επιτροπών αγώνα στα χωριά της Αγιάς, αγροτών και κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, που διοργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Σημειωτέον ότι δικαίωμα αποζημίωσης για τις ζημιές από τον παγετό στα κεράσια είχαν ως τώρα μόνο οι κερασοπαραγωγοί της Ποταμιάς και του Μεταξοχωρίου.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση του 40ήμερου αγώνα των μπλόκων και συζητήθηκε η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Αποφασίστηκε η συμμετοχή στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα γίνει τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Agronews.gr