Τρία νέα έργα για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του αντλιοστασίου Μελισσοχωρίου δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 75.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για:

- την προμήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων 180HP για αποκατάσταση  δύο αντλητικών συγκροτημάτων του αντλιοστασίου Μελισσοχωρίου

- Εργασίες αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης δύο υποβρυχίων αντλιών αξονικής ροής και

- Φύλαξη των εγκαταστάσεων του αντλιοστασίου

«Με τρία νέα έργα αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα του αντιπλημμυρικού αντλιοστασίου στο Μελισσοχώρι,  που  έχει  υποστεί σοβαρές φθορές από βανδαλισμούς, κατά τους οποίους αφαιρέθηκε  κύριος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Παρεμβαίνουμε σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα, προβλέποντας και τη φύλαξη του χώρου, ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα.

Η σημασία της λειτουργίας του αντλιοστασίου είναι αυτονόητη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού,   την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.