Aπό το 1983 λειτουργούν οι λέσχες πολιτισμού στο Δήμο Λαρισαίων και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.
Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
Ο πολιτισμός είναι έκφραση ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δε δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις  των Λεσχών Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων που υλοποιούνται στις συνοικίες και στις Δημοτικές Κοινότητες.        
Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό πολυτέλεια. Αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει όχημα για αλλαγή κλίματος, μέσον για  την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την στήριξη της τοπικής οικονομίας, την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προσφορά μιας δημιουργικής διεξόδου από τα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα. Επιδίωξή μας είναι, όχι απλά η διασκέδαση αλλά η αληθινή ψυχαγωγία και επιμόρφωση των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.            
Το 1983 ήταν η πρώτη χρονιά που λειτούργησαν  οι λέσχες πολιτισμού στο Δήμο Λαρισαίων και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν ζωντανό κύτταρο πολιτισμού.  

Παρακάτω αναφέρουμε ονομαστικά τα Πολιτιστικά, τα Πνευματικά Κέντρα και τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου μας:
Πολιτιστικά Κέντρα: Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Γεωργίου, Φαλάνης, Γιάννουλης, Τερψιθέας και Κοιλάδας.
Πνευματικά Κέντρα: «Σ. Ζιαζιά» στη Χαραυγή,  «Ι. Κράγια» στη Φιλιππούπολη.       
Λέσχες Πολιτισμού: Νέας Σμύρνης, Ιπποκράτη, Πυροβολικών, Αμπελοκήπων, Σιδηροδρομικού Σταθμού, Νεράϊδας, Λιβαδακίου, Αγίου Θωμά, Ν. Πολιτεία «Κονάκι Αβέρωφ», Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, Αγίου Αθανασίου, Ηπειρώτικα και Κέντρου.
Τα πολιτιστικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες και αφορούν ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων, όπως:
•    Ζωγραφική, Αγιογραφία, Ξυλογλυπτική, Πηλοπλαστική-Κεραμική, Μπατίκ, Ψηφιδωτό, Αργυροχρυσοχοΐα, Μεταλλοτεχνία, Κόμικς-σκίτσο, Διακοσμητικές τεχνικές (ντεκουπαζ, παλαίωση),  Εναλλακτικό Κόσμημα,  Βιτρώ,  Κοπτική-ραπτική
•    Μουσική Προπαιδεία, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Κιθάρα, Ηλεκτρική Κιθάρα, Μουσικό Εργαστήρι, Παραδοσιακά κρουστά, Μπουζούκι
•    Θεατρικό παιχνίδι, Παιδική Λογοτεχνία, Παιχνίδι με τις Λέξ(ε)-ις
•    Παραδοσιακοί χοροί 
•    Μοντέρνοι χοροί: Latin, Hip-Hop, Swing  &  Zumba
Φέτος λειτουργούν για πρώτη φορά τα παρακάτω τμήματα:
Μαθήματα Κόμικς και σκίτσου, Κοπτική-ραπτική, Ηλεκτρική κιθάρα, Χορός «SWING»
Η έναρξη των μαθημάτων γίνονται τον μήνα  Σεπτέμβριο και η λήξη τους τον μήνα Ιούνιο.
Οι εγγραφές γίνονται καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς.
Περισσότερες πληροφορίες στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο, τηλ.2410 625121