Επιδιώκοντας να κατακτήσει μια θέση στην κορυφή, ο 16χρονος Λαρισαίος αθλητής, Δημήτρης Κυρίτσης, που αγωνίζεται στο άθλημα της σφύρας, έφερε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, στην κατηγορία των 16- 18 ετών.

Ο Δημήτρης είχε φέτος την 6η καλύτερη επίδοση παγκοσμίως στην κατηγορία κάτω των 18 ετών στην σφυροβολία, ένα άθλημα με ιδιαίτερες απαιτήσεις συγκέντρωσης και σωματικών ικανοτήτων.

Σίγουρος για τις δυνάμεις του, ο 16χρονος δηλώνει ότι η επίδοση που τον έφερε ψηλά στην κατάταξη δεν ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει, και δηλώνει βέβαιος ότι έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο.

Χωρίς να θυσιάσει πολλά από την προσωπική του ζωή, όπως επισημαίνει, φαίνεται πως το κατόρθωμα του οφείλεται μάλλον στο ταλέντο του.

Όλη η προσπάθεια γίνεται υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση ενός οικείου προσώπου. Ο πατέρας του Θανάσης, που είναι επαγγελματίας προπονητής ώθησε τους γιούς του στον στίβο, για να έχουν, όπως αναφέρει, μια διαφορετική προοπτική και αντίληψη ζωής.

Τα όνειρα του νεαρού Δημήτρη φτάνουν ψηλά. Επόμενος στόχος όπως τονίζει, είναι οι πανελλήνιοι αγώνες και σύντομα η Ολυμπιάδα.

Έχοντας επιτύχει μια βολή 71,94 μέτρα, βλέπει την απόσταση από το παγκόσμιο ρεκόρ των 87 μέτρων να μικραίνει, εφ’ όσον συνεχίσει με μεγάλη προσήλωση και σκληρή προπόνηση.

Δείτε το βίντεο:

ertnews.gr