Εδώ και επτά μήνες περιμένουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «η περιβόητη και πολλά υποσχόμενη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ρύθμισε τα  όποια οικονομικής φύσης θέματα αφορούν τους πάντες, εκτός ημών των ιδίων.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Λήξη και του εαρινού εξαμήνου και για μια ακόμη φορά αυτή η συμπαθής τάξη των «υψηλά» αμειβόμενων Ακαδημαϊκών υποτρόφων όπως πλέον καλούνται οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας), παραμένει απλήρωτη!

Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη ιστορία με απίστευτη διάρκεια η οποία πραγματικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Γιατί αυτή η μόνιμη καθυστέρηση στην  εμπρόθεσμη καταβολή των δεδουλευμένων;

Γιατί κάθε φορά πρέπει να γίνεται συζήτηση για το αυτονόητο και το προφανές; Η σημερινή πραγματικότητα έχει αλλάξει. Είναι εξαιρετικά σκληρή και απαιτητική.

Είμαστε άνθρωποι με υψηλή επιστημονική υπόσταση που προσφέρουμε αντίστοιχης ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές σε πείσμα των καιρών…
Συνεπείς ,ακριβείς, έντιμοι που τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας αξίζουμε μια αξιοπρεπή συμπεριφορά.

Η περιβόητη και πολλά υποσχόμενη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με ότι αυτό συνεπάγεται, ρύθμισε τα  όποια οικονομικής φύσης θέματα αφορούν τους πάντες, εκτός ημών των ιδίων.

Ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Ας λειτουργήσει πλέον η αρχή της ισονομίας. Ας σοβαρευτούν επιτέλους  όλοι εκείνοι που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα."