Απάντησε στον Κώστα Τσιάνο ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Πάνος Σάπκας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

"Με λύπη μάθαμε τις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού θεάτρου Κώστα Τσιάνου. με τις οποίες καταφέρεται εναντίον της δημοτικής αρχής και του δ.σ. του θεάτρου, που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με θέμα τη νέα παραγωγή “Του ήλιου και του φεγγαριού”. 

Εκτός από λύπη, μας προξένησαν και απορία, καθώς όσον αφορά στην προκήρυξη για νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, αφού έληξε η σύμβασή του, φυσικά και ήταν ενημερωμένος, κι εξαιτίας της ιδιότητάς του αλλά και της καθημερινής μας επαφής και συνεργασίας. 

Όσον αφορά στη κατηγορία ότι δεν τον ρωτήσαμε τις προθέσεις του, γιατί να τον ρωτήσουμε; Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, θα πάρει μέρος στη διαδικασία. Ο νόμος δεν κάνει εξαίρεση για κανέναν, όσο σπουδαίος κι αν είναι. Εξάλλου, τις προθέσεις του τις γνωρίζουμε. Απλώς δεν ξέρουμε ποιες ισχύουν. 

Μας αδικεί όταν ισχυρίζεται, και δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά από σεβασμό στην προσφορά του στο Θεσσαλικό θέατρο και στο θέατρο εν γένει, δεν δώσαμε συνέχεια, ότι αυτή την περίοδο  δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ. Καταρχάς πληρώνεται τη σύνταξή του. Μέχρι την 1η Μαρτίου πληρωνόταν και το μισθό του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ αμείβεται επιπλέον για κάθε παραγωγή στην οποία συμμετέχει, είτε με πάγιο ποσό, είτε με ποσοστό.

Ειλικρινά, αισθανόμαστε πολύ δυσάρεστα που αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε τέτοιες αιτιάσεις και μάλιστα από κάποιον που δεν τις περιμέναμε ποτέ. 

Τιμούμε τον Κώστα Τσιάνο και το έργο του, κατανοούμε την ανησυχία του για το μέλλον του Θεσσαλικού, ανησυχούμε το ίδιο, αλλά έχουμε κι εμείς ήθος και υπερηφάνεια. 

Πιστεύουμε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή, που οφείλεται στη συγκινησιακή φόρτιση της επερχόμενης πρεμιέρας. 

Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά. 

Άλλωστε η τέχνη είναι ο πιο σύντομος δρόμος από τον έναν άνθρωπο στον άλλον."