Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε μήνυμά του για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής:

"Συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τη βραδιά που οι φοιτητές απαίτησαν από τη χούντα των συνταγματαρχών «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» προκαλώντας το πρώτο μεγάλο ρήγμα στο καθεστώς, που σύντομα οδήγησε τη χώρα στη μεταπολίτευση.

Το Πολυτεχνείο είναι αυτό που έβαλε τη χώρα σε τροχιά δημοκρατίας ξανά. Κι είναι επίσης το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.​

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και αφορμή για να ειπωθούν πολλά για την ποιότητα της δημοκρατίας στην οποία οδήγησε. Έπεσε ακόμα και «θύμα» απόπειρας παραχάραξης της ιστορίας από τους …αρνητές του!

Όμως η εξέγερση του Πολυτεχνείου, σαν πολιτικό γεγονός, εξακολουθεί – ότι κι αν λέγεται κατά καιρούς – να αποτελεί φάρο για γενιές και γενιές Ελλήνων που πίστεψαν στη δημοκρατία. Που πάλεψαν και παλεύουν για δίκαιη κοινωνία. Που συμμερίζονται τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας των ευκαιριών.

Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει για πάντα στις καρδιές μας. Και η μνήμη του θα είναι πάντα συνδεδεμένη με τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Για μια χώρα δημοκρατική, ελεύθερη και δίκαιη. Και γι’ αυτό πάντα θα το τιμούμε με το σεβασμό που αξίζουν όλα τα μεγάλα, τα κομβικά ιστορικά γεγονότα της χώρας μας."