Την απόδοση του ονόματος του Λαρισαίου Βασίλη Σπανούλη στο Κλειστό Γήπεδο της Nεάπολης προτείνει, με επιστολή του στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. 

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Λαρισαίων τονίζει ότι η πόλη της Λάρισας θα τιμήσει τον σπουδαίο αθλητή, δηλώνοντας παράλληλα ανοικτός, στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την ΓΓΑ και τα θεσμικά όργανα στο χώρο του μπάσκετ.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος εκφράζει την εκτίμηση ότι η ανάδειξη της σχέσης του Βασίλη Σπανούλη, με την γενέθλια πόλη της Λάρισας, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο με την απόδοση του ονόματος του, στο  Κλειστού Γήπεδο της Νεάπολης».

Ολόκληρη η επιστολή Καλογιάννη στον κ. Αυγενάκη έχει ως εξής: 

Αξιότιμε κε. Υπουργέ

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Λαρισαίου Βασίλη Σπανούλη από το μπάσκετ συνοδεύτηκε από αισθήματα αγάπης και αναγνώρισης της αξίας του από την ελληνική κοινωνία και την παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος. 

Η αφετηρία αυτής της μεγάλης και λαμπρής πορείας του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται στην Λάρισα. Στα γήπεδα και στους δρόμους της πόλης μας. Η Λάρισα είναι ιδιαίτερα περήφανη για το Βασίλη και θα τον τιμήσει. Για τον σκοπό αυτό είμαστε ανοικτοί στην συνεργασία μαζί σας, οποιαδήποτε στιγμή το κρίνεται σκόπιμο.  

Ωστόσο εκτιμούμε ότι η ανάδειξη της σχέσης του Βασίλη Σπανούλη,  με την γενέθλια πόλη της Λάρισας, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο με την απόδοση του ονόματος του,  στο  Κλειστού Γήπεδο της Νεάπολης της ΓΓΑ.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το υπουργείο σας και τα θεσμικά όργανα του μπάσκετ,  για την υλοποίηση οποιαδήποτε ιδέας ή πρότασης για την αναγνώριση της προσφοράς του Βασίλη Σπανούλη στο μπάσκετ και στον αθλητισμό, ως  ενός  εκ των κορυφαίων του αθλήματος στην Ευρώπη.

Με εκτίμηση

Απόστολος Καλογιάννης