Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε μήνυμά του για τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα 47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Από την ημέρα που έκλεισε μια από τις πιο θλιβερές περιόδους της ιστορίας της, η περίοδος της στρατιωτικής χούντας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι σήμερα η δημοκρατία παγιώθηκε στη χώρα μας και πλέον δεν απειλείται. Είναι όμως διαρκής η ανάγκη η δημοκρατία μας να βαθαίνει, να ισχυροποιεί τους θεσμούς της, να εγγυάται την ελευθερία και την ευημερία των πολιτών.

Βάθεμα της δημοκρατίας όμως, σημαίνει συμμετοχή. Δραστηριοποίηση του πολίτη. Σημαίνει επίσης σεβασμό και προστασία της δημόσιας σφαίρας. Του διαλόγου, του χώρου, των ιδεών.

Με αφορμή την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Λάρισας: Η δημοκρατική λειτουργία δεν είναι αυτονόητη.

Χρειάζεται την καθημερινή μας έγνοια και την ακούραστη προσπάθεια όλων μας. Χρειάζεται συμμετοχή, ενδιαφέρον, δράση και κριτική. Χρειάζεται γνώση, εξειδίκευση, αλλά και σεβασμό στα επιτεύγματα μας.

Ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, χρειάζεται ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και πάνω απ’ όλα συνεννόηση.

Για να γίνει η δημοκρατία μας ισχυρότερη, βαθύτερη και ουσιαστικότερη και να δικαιώσει την πολύχρονη ιστορία της, στον τόπο που γεννήθηκε!»