Αποφασισμένοι να μην υπογράψουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν ότι είναι οι οπτικοί και της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι η νέα νομοθεσία τους αναγκάζει να δέχονται αντί για πληρωμή τις διατακτικές του οργανισμού από τους πελάτες τους.

Οι οπτομέτρες και οι οπτικοί τονίζουν ότι τα καταστήματά τους είναι εμπορικά και δεν μπορούν να ρισκάρουν οποιαδήποτε καθυστέρηση ή περικοπή σε ό,τι αφορά τις πληρωμές από τον οργανισμό.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των οπτικών και οπτομετρών Λάρισας ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση, χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλάζει τον τρόπο πληρωμής για γυαλιά οράσεως δίνοντας μαζί με την συνταγή και βεβαίωση η οποία ενέχει θέση voucher (εγγύησης).
Οι οπτικοί - οπτομέτρες της χώρας αποφάσισαν να μη δέχονται τα voucher για την πληρωμή γυαλιών οράσεως γιατί:
1. Ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
2. Θα δεχόμαστε ‘’χαρτιά’’ αντί χρημάτων, αλλά υποχρεωτικά θα πληρώνουμε μετρητά όλα τα πάγια έξοδα.
3. Δεν θα ξέρουμε πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ.
4. Θα εισπράττουμε μειωμένα χρήματα λόγω κουρέματος ενώ εμείς θα φορολογούμαστε για όλο το ποσό.
5. Δεν υπάρχει πλέον, μετά από 8 χρόνια άγριας λιτότητας, ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας για να  χρηματοδοτήσουμε τον ΕΟΠΥΥ για αδιόρατο χρονικό διάστημα.
6. Μικρές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να εισπράττουν άμεσα, καταδικάζονται σε κλείσιμο.
7. Καμία μείωση της γραφειοκρατία προς τον ασφαλισμένο, αφού υποχρεωτικά συναλλάσσεται πάλι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένος οφθαλμίατρος, ελεγκτής ιατρός, κτλ)
8. Η κυβέρνηση επιτρέπει, κατά παράβαση του Νόμου, να πωλούνται γυαλιά οράσεως (πρεσβυωπικά)  και γυαλιά ηλίου τα οποία είναι συναφή προς την όραση, παντού (φαρμακεία, περίπτερα, πολυκαταστήματα, καταστήματα ρούχων, internet, κλπ)
9. Επιτρέπεται η πώληση στο διαδίκτυο οπτικών ειδών χωρίς κανένα έλεγχο και νομοθετικό πλαίσιο.
Τι επιδιώκει όμως η κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο νόμο :
Να μας τιμωρήσει γιατί δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν υπέγραψε κανείς οπτικός-οπτομέτρης   την λεόντειο σύμβαση που μας είχε προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.
Να μας βάλει απέναντι από τους ασφαλισμένους για να πετύχει να μην έχουμε άλλη επιλογή  από την υποταγή στις επιδιώξεις της.
Να κάνει κοινωνική πολιτική ανέξοδα με τα δικά μας χρήματα, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για την υγεία.
Να μας επιβάλει ετήσιο χαράτσι μέσω της «πιστοποίησης» (η οποία δεν χρειάζεται γιατί στα οπτικά  καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιστοποιημένα)
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την κατανόηση, την στήριξη αλλά και την συμπαράσταση όλων των ασφαλισμένων καθώς και  συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούν στο μέλλον, αλλά  για τις επιχειρήσεις μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».


thessaliatv.gr