Σε κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Απριλίου στις 18:00, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας προχωρούν οι μηχανικοί της Λάρισας καθώς σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζουν το βοήθημα των 400€ “φιλοδώρημα”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “μόνο σαν εμπαιγμό μπορούμε να το εκλάβουμε. Η κυβέρνηση προκαλεί με τα αυστηρά κριτήρια λήψης του βοηθήματος πτωχοκομείου, προκειμένου να αποκλείσει την πλειοψηφία όσων ζούμε απ’ τη δουλειά μας και ένα χρόνο τώρα είμαστε αντιμέτωποι με την εξαθλίωση…»

Οι μηχανικοί, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί μηχανικοί οργανώθηκαν σε επιτροπές αγώνα και καλούν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση αιτημάτων ως απάντηση στις άμεσες ανάγκες μας. Σε αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες καλεί και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

«Μισθωτοί και Αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί στην πόλη της Λάρισας πήραμε την πρωτοβουλία να απευθύνουμε κάλεσμα για οργάνωση και κοινή δράση, σε όλους τους συναδέλφους απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 Ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας, η χρηματοδότηση του να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα αποθεματικά του ταμείου ασφάλισης των επιστημόνων».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν

Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, αφορολόγητο ύψους 12.000 €, προσαυξημένο κατά 3.000 € για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου κατ’ αρχήν για τα έτη 2020 και 2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων

Να κηρυχτούν άκυρες και να απαγορευτούν οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις κ.α.

Καλούν τους συναδέλφους τους την Τετάρτη 31 Μάρτη, στις 19:00, σε συζήτηση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) για την διαμόρφωση επιτροπής αγώνα για την οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

ertnews.gr