Έτοιμο προς χρήση ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, είναι από σήμερα Πέμπτη το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλος» όπως είχε επισημάνει πρόσφατα το “kosmoslarissa.gr”.

Παρόλο που μέρος των έργων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, κρίθηκε ότι λόγω των πιεστικών αναγκών από τις απανωτές αφίξεις προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, μπορεί να από σήμερα να αρχίσουν να μεταφέρονται σε αυτό οι πρώτοι ένοικοι.

Θέμα όμως υπάρχει με τα ήδη προσωρινά κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν τόσο στην Λάρισα (ΡΟΚΑ) όσο και στα Τρίκαλα (Φρούριο), όπου μεγάλο μέρος των φιλοξενούμενων προσφύγων αρνείται να μετακινηθεί στο «Ευθυμιόπουλος». Το κλείσιμο της ΡΟΚΑ και την μεταφορά όλων όσων ζουν εκεί στο νέο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, ζητά ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και οι λοιποί εμπλεκόμενοι με την φροντίδα των προσφύγων φορείς της περιοχής.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που φθάνουν σήμερα οι πρώτοι πρόσφυγες στο «Ευθυμιόπουλος», δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι ποιο βαθμό θα φτάνει η περιφρούρηση και οι κανόνες ασφαλείας εντός του στρατοπέδου, Οι κάτοικοι των γύρω χωριών να ζητούν με κάθε τρόπο τον εγκλεισμό των προσφύγων φοβούμενοι ότι η ελεύθερη διακίνησή τους θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και στις περιουσίες τους.