Το δρώμενο που ετοιμάζουν το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη στήριξη της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΕΡΑ-Λάρισας, για τον Τύρναβο και την επανάσταση του 1821: «Ζωντανή σύνδεση – τα παλιά σύνορα της Ελλάδας», αναβάλλεται λόγω του προβλήματος της μουσικής.

Θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, στις 11 το πρωί, στην πλατεία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου.

Αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της ΠΔΕ Θεσσαλίας «200 χρόνια παρελθόν – πόρος για το μέλλον» και θα έχει τη μορφή Δελτίου Ειδήσεων: «Μια δυναμική δημοσιογράφος αποκαλύπτει, σε ζωντανή σύνδεση, στο τηλεοπτικό της κοινό, τα παλιά σύνορα της Ελλάδας». 

Το σκεπτικό είναι οι μαθητές των Λυκείων Τυρνάβου να αναπτύξουν μια βιωματική συσχέτιση με την ιστορία του’21 και τα τοπωνύμια της πόλης τους, ενώ επιδιώκεται να υπάρξει και διαδραστικότητα με τους διερχόμενους πεζούς, γι αυτό και θα διανέμεται δωρεάν ένα φυλλάδιο, με ιστορικά κείμενα, το οποίο έχει επιμεληθεί η διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου, Κωνσταντινιά Πατσή.

Τα τραγούδια, με αναφορές στον Τύρναβο, την ευρύτερη περιοχή και μη (Στον Τύρναβο ρίχνει βροχή, Ανδρομέδα, Ας κρατήσουν οι χοροί), έχουν επιλεχθεί από τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου, Θέμη Σαμαντζή. Συμμετέχουν οι μουσικοί – μέλη της Φιλαρμονικής, Ηλίας Χαλούλης, Γεωργία Μπαράκου και Κώστας Τσιγανής.

Μαθητές και των 2 σχολείων χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ τη δράση θα παρακολουθήσουν και μαθητές της Δ’ τάξης, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου. Τ

ο δελτίο ειδήσεων θα εξελιχθεί στον αέρα και θα κινηματογραφηθεί, με την υποστήριξη του προϊσταμένου της ΕΡΤ Λάρισας, Βαγγέλη Μητρούσια, ενώ τα πλάνα από drone έχει αναλάβει ο Vaggelis Kremastas.

Την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία έχουν οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Δημήτρης Σακατζής και Αργύρης Γιουρούκης.