Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας.

Το Πρώτο Μέρος είχε τη μορφή «Ανοικτής Συνεδρίας» με τη συμμετοχή Μελών και προσκεκλημένων, ενώ το δεύτερο μέρος διεξήχθη με αποκλειστική συμμετοχή των Μελών της Ένωσης.

Στο πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος του Δήμου Τεμπών, κος Γεώργιος Μανώλης, ο Προέδρος του ΣΘΕΒ, κος Αχιλλέας Νταβέλης, ο νέος διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, κος Νικόλαος Μπάλσης, η Διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, κ. Ολυμπία Τσακνάκη, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ, κος Χρήστος Ζουναλής, ο εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, κος Ιωάννης Νταγιάκας,η Διευθύνων Σύμβουλος της Europa Security, κ. Δήμητρα Γκάφα, ενώ την ενότητα των χαιρετισμών έκλεισε ο Προέδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Λάρισας, κ. Ευάγγελος Γκάγκος.

Στο πλαίσιο της ανοιχτής συνέλευσης, μέλη και εκπρόσωποι φορέων συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τις εγκαταστημένες επιχειρήσεις, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για εποικοδομητική συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της βιομηχανικής περιοχής μέσω ενός συνολικού σχεδιασμού ώστε να διαμορφωθεί εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βιομηχανικής Περιοχής.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κ. Ευάγγελος Γκάγκος τόνισε πως «αυτό που ξεχωρίζει στα περισσότερα επιτυχημένα και σύγχρονα βιομηχανικά πάρκα, είναι η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η σύνδεσή τους με ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και η προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας έχει τη δυναμική να εναρμονιστεί πλήρως με τα διεθνή πρότυπα βιομηχανικών περιοχών. Απαιτείται ωστόσο αμεσότητα και μεθοδικότητα στην επίλυση των προβλημάτων και στην υλοποίηση νέων έργων».

Στο ίδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κος Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η βιομηχανία οφείλει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας του τόπου μας και εμείς οφείλουμε να τη διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα. Η διεθνής εμπειρία δείχνει την αξία της ανάπτυξης των οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών και της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών σε ένα ανεπτυγμένο δίκτυο υποδομών»

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν παρουσιάσεις και εισηγήσεις των µελών του ∆.Σ., ενώ συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη και ασφάλεια της Βιομηχανικής Περιοχής, τη Διαχείριση της ΒΙ.ΠΕ, τα δημοτικά τέλη και τις κοινόχρηστες δαπάνες.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την ανάθεση νέων στόχων και την υπόσχεση όλων των εγκατεστημένων επιχειρήσεων να σταθούν αρωγοί της προσπάθειας για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της ΒΙ.ΠΕ. ΛΑΡΙΣΑΣ.