Οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα οι 3 συλληφθέντες για την υπόθεση της μικρής Νικολέτας, η οποία ζούσε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στον Τύρναβο με ένα ζευγάρι που δεν ήταν οι βιολογικοί της γονείς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο άντρας και η γυναίκα ηλικίας 41 και 42 χρονών, είναι της αρπαγής ανηλίκου, της υπόθαλψης εγκληματία. Της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων και της κλοπής. Το τρίτο άτομο που συνελήφθη κρυβόταν στο σπίτι του ζευγαριού και εκκρεμούσαν εναντίον τους καταδικαστικές αποφάσεις για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.

Το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε πως τη μικρή τους την εμπιστεύτηκε η μητέρα του, η οποία είναι και η ίδια ΡΟΜΑ από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν έρθει σε επικοινωνία μαζί της για να μεταβεί στη Λάρισα και να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς τους.

Ωστόσο, οι έρευνες που διεξάγει η Interpol για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών της μικρής Νικολέτας, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.

Η μικρή φιλοξενείται προσωρινά σε προνοιακή δομή του Δήμου Λαρισαίων έως ότου οι εισαγγελικές αρχές αποφασίσουν σε ποια δομή θα μεταφερθεί η 6χρονη, ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης.

ERT.GR