Σε ανακοίνωση της παράταξης "Λάρισα-Νέα Αρχή", για το θέμα του Μάνθου Σαρρρή, αναφέρονται τα εξής:

"Η κυβέρνηση προχθές το βράδυ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  <Χωρικός σχεδιασμός –βιώσιμη ανάπτυξη >  κατέθεσε και ψήφισε την  τροπολογία 865//93 ,  με τίτλο < Γενικοί Γραμματείς Δήμων πτυχιούχοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης >   . O Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης για την συγκεκριμένη τροπολογία ανέφερε: <Η τροπολογία 865/93 , η οποία αφορά την εξίσωση πτυχιούχων ΚΑΤΕΕ με τα ΤΕΙ για Γενικούς Γραμματείς Δήμων , πτυχιούχων τεχνολογικής εκπαίδευσης , γίνεται αποδεκτή > .

Ψηφίστηκε δηλαδή <φωτογραφική> τροπολογία για να διευκολύνει  αποκλειστικά και μόνο  όσους  επιθυμούν να γίνουν γενικοί γραμματείς δήμων αλλά δεν έχουν  τα τυπικά προσόντα (πτυχίο)  που ο νόμος ρητά   όριζε . 

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στην Ελλάδα  ,   στη Λάρισα πάντως η τροπολογία κραυγάζει .

Aφορά  στην , γνωστή στους Λαρισαίους,  υπόθεση  του κ. Μανθου Σαρρή ο οποίος  διορίστηκε  με απόφαση του Δημάρχου  Λαρισαίων κ. Καλογιάννη   γενικός γραμματέας του δήμου Λαρισαίων,  στις  21-Απριλιου 2016!. 

Πραξικοπηματικά  από ότι δείχνουν τα πράγματα .   Η   έλλειψη τυπικών προσόντων του κ.Σαρρη  επιχειρείτε  να καλυφθεί   με αυτή την τροπολογία .

Καθότι ο κ. Σαρρής πρώην γραμματέας  του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας , αρχικά δεν είχε το πτυχίο που  απαιτούνταν από το νόμο και  για να το αποκτήσει έδωσε τις πτυχιακές του εξετάσεις σε ηλικία 60 ετών !

Όμως φοίτησε στα ΚΑΤΕΕ   και το πτυχίο που πήρε 30 χρόνιά μετα ,    μόνο για τον διορισμό του , δεν είχε την ισχύ που ο νόμος απαιτούσε , δεν ήταν δηλαδή πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , γι αυτό και η απόφαση του δημάρχου κρίθηκε μη νόμιμη από το ελεγκτικό συνέδριο  και αναγκάστηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων να τον αποπέμψει , καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν ενέκρινε την μισθοδοσία του . 

Το ερώτημα τώρα είναι εάν η <φωτογραφική> τροπολογία (  την οποία προανήγγειλε σε όσους τον ρωτούσαν ο κ. Σαρρής ) ήταν μεθοδευμένη και από τον δήμαρχο ώστε να διοριστεί εκ νέου ο κ. Σαρρής γενικός γραμματέας του δήμου . Και επειδή φανταζόμαστε ότι μια παράταξη  που πήρε χιλιάδες  ψήφους στις εκλογές στην πόλη της Λάρισας,  δεν μπορεί  να μην διαθέτει στελέχη  με ένα πτυχίο της προκοπής  έτσι ώστε να αποτελέσει  στενό συνεργάτη του δημάρχου , αναρωτιόμαστε : μέχρι ποιου σημείου δέχεται να εκτεθεί ο δήμαρχος Λαρισαίων , απέναντι στους χιλιάδες νομοταγείς πολίτες , για να βολέψει σε δημόσια καρέκλα τον κομματικό του φίλο ;  Πόσο μάλλον που ο κ. Σαρρής κατετάγη 28ος δημοτικός σύμβουλος σε σειρά ψήφων και υπάρχουν στελέχη του συνδυασμού Καλογιάννη που δεν χρειάζεται να προσφύγουν σε μεθοδεύσεις για να πλαισιώσουν τον δήμαρχο στην άσκηση των καθηκόντων του . 

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Δήμαρχος  δεν θα υποπέσει στο ολίσθημα να ξαναπροσλάβει τον κ. Σαρρή γιατί τότε κάθε διακήρυξη περι ηθικής πάει περίπατο .

Συγχαρητήρια και ευχόμαστε  η δημοτική αρχή να δείξει    τον ίδιο ζήλο και για  τα προβλήματα που απασχολούν τους  Λαρισαίους" .