Η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Λάρισα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου εξήγγειλε τη νέα αγροτική πολιτική της κυβέρνησης σε εκδήλωση-φιέστα στη Λάρισα, αφού πρώτα εξασφάλισε η πόλη να μετατραπεί σε φρούριο ώστε να αποτρέψει τυχόν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από τον αγροτικό κόσμο, που πλήττεται βάναυσα από τα επώδυνα και καταστροφικά μέτρα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί. 

Ο κ. Αποστόλου περιέγραψε μια πλασματική πραγματικότητα, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, κάνοντας λόγο για οικονομική ανάκαμψη της χώρας και ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα. 

Την ώρα που η κυβέρνηση συμβάλλει στην πλήρη φτωχοποίηση των αγροτών, στην εκρίζωση από τη γη τους και στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, πλήρως υποταγμένη στις αποφάσεις της ΕΕ και των συμφερόντων του ξένου κεφαλαίου, χωρίς ίχνος χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία. 

Την ώρα που τα ψίχουλα των ευρωπαίων “εταίρων” μας μέσω της ΚΑΠ και οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, αποσαθρώνουν τον πρωτογενή τομέα. 

Η αγροτιά στενάζει κάτω από το βάρος των χρεών και η απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγρότες καθώς και η πληρωμή των επιδοτήσεων δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν ακόμα προβεί στις απαραίτητες εκτιμήσεις από τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα στο νομό από παγετό και χαλάζι,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ώστε να δοθεί η αποζημίωση της ζημιάς στους παραγωγούς. Οι αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ενώ τα χρέη προς το Δημόσιο, ΔΟΥ, ΕΛΓΑ και τράπεζες, οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι απειλές δίωξης των αγροτών – κτηνοτρόφων, συνεχίζονται, παράλληλα οι ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ αυξήθηκαν κατακόρυφα και θα ακολουθήσουν απανωτές αυξήσεις τα επόμενα χρόνια.

Η επιβολή του φόρου στο κρασί, η επιμήκυνση διάρκειας του φρέσκου γάλακτος πέραν των επτά ημερών και το ξεπούλημα της διεθνούς κατοχύρωσης στα δύο πιο σημαντικά προϊόντα ΠΟΠ, στη φέτα και στις ελιές Καλαμάτας, αποδεικνύει περίτρανα ότι η κυβέρνηση  δεν θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των τυποποιητών, των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

Κε Υπουργέ, τα ψέματα τελείωσαν. 

Η αγροτιά δεν μπορεί να εξαπατάται για πάντα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα δεχτούν την πλήρη φτωχοποίησή τους.

Θα προστατέψουν τη ζωή τους και θα ανατρέψουν, με τους αγώνες και την ενότητά τους, τις δολοφονικές μνημονιακές πολιτικές και όλους αυτούς που τις εκφράζουν: Κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, αποκαθιστώντας την Εθνική μας Ανεξαρτησία και κυριαρχία και τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας. Η έξοδος από την ΕΕ, η ανυπακοή στις ρυθμίσεις και στις δολοφονικές ντιρεκτίβες της ΕΕ και η προστασία της αγροτικής οικονομίας  και του πρωτογενή τομέα, είναι η μοναδική δυνατότητα να αποτραπεί η καταστροφή και να σωθεί ο αγροτικός κόσμος», καταλήγει η ανακοίνωση.