Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λαρισαίων σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσε στην πόλη της Λάρισας το ξαφνικό μπουρίνι το βράδυ τις Τετάρτης.

Για την διαχείριση της κατάστασης αναφέρει τα εξής: 

"H χώρα μας βιώνει με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών και ο πολυήμερος καύσωνας στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου, όπως και οι πρόσφατες  φονικές πλημμύρες στην Κεντρική  Ευρώπη καταδεικνύουν την ανάγκη να ακούσουμε τα μηνύματα της φύσης και να δράσουμε. Κράτη, κυβερνήσεις, θεσμοί, φορείς και η κοινωνία των πολιτών. 

Συνέπεια της κλιματικής κρίσης, μπορεί να θεωρηθεί και το σφοδρό μπουρίνι που έπληξε την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Πρόκειται για ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο για την πόλη και την περιοχή, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην συνοικία της Χαραυγής, μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψαν την ώρα των φαινομένων, ανέμους έντασης 10 μποφόρ!

Όπως είναι γνωστό, τo μπουρίνι επέφερε σημαντικά προβλήματα στο φυτικό κεφάλαιο, με πτώσεις κλαδιών ακόμα και δένδρων που προκάλεσαν υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να τραυματιστεί συμπολίτης. 

Αμέσως, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γ.  Ζαούτσο, ενεργοποιήθηκε ταχύτατα και συνεργεία του Δήμου αποτελούμενα από προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό από διάφορες υπηρεσίες, βρέθηκαν στους δρόμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Ολη τη νύχτα και μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, συνεργεία του Δήμου έκοβαν και απομάκρυναν πεσμένα δένδρα και κλαδιά, ενώ βρίσκονταν σε στενή και άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική και το ΔΕΔΔΗΕ. 

Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν, ενώ σήμερα Παρασκευή εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα σχεδόν τα ζητήματα που ανέκυψαν από το μπουρίνι. 

Είναι πλέον δεδομένο, ότι η έννοια της Πολιτικής Προστασίας, μπροστά σε τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως καταγράφονται στην πόλη μας, την χώρα, την Ευρώπη και σε ολόκληρο το κόσμο, αποκτά νέα διάσταση. Ο ρόλος της πρόληψης, σε επίπεδο κράτους, αυτοδιοίκησης και πολιτών αποκτά κυρίαρχο ρόλο. Χρειάζονται γι’  αυτό μέσα και προσωπικό που σήμερα λείπουν. Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε σ΄ αυτό τον τομέα. 

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» που είδε το φως της δημοσιότητας βεβαίως και θα υπάρξει η αναγκαία διερεύνηση".