Τον Ιούλιο ξεκινάει η ανακατασκευή των οδών Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ και η προέκταση της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη, μετά και την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρείας του κ. Κ. Μπουλογιάννη.

Η ανακατασκευή του δρόμου είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) και εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα το ΠΕΠ Θεσσαλίας.  

Γενικότερα, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν τρία σημαντικά έργα ανακατασκευής δρόμων στον κεντρικό τομέα της πόλης, που εντάσσονται στο ΣΒΑΚ. Ειδικότερα, τα εν λόγω έργα είναι τα εξής:

1.    Ανακατασκευή Ιουστινιανού

2.    Ανακατασκευή Κολοκοτρώνη, Λάμπρου Κατσώνη, Νικοτσάρα, Κοραή (από 28η Οκτωβρίου έως 23ης Λ. Κατσώνη)

3.    Ανακατασκευή Ηλιοδώρου, Ρούσβελτ

Και τα τρία έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά το έργο της ανακατασκευής της Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ  περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα των οδών  Ηλιοδώρου και της προέκτασης της Ρούσβελτ έως την Παναγούλη , που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης.

Ηδη, στην οδό Ηλιοδώρου, πραγματοποιούνται εργασίες της ΔΕΥΑΛ για την κατασκευή νέου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. 

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Θ. Πατσιούρας.