Στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια φέρνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Λιβαδίου Ελασσόνας για την απουσία του απαιτούμενου ιατρικού προσωπικού στο πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο του χωριού.

Αναλυτικότερα στην αναφορά της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου τονίζονται τα εξής: «Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Λιβαδίου, των κοινωνικών φορέων όπως, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όλων των βαθμίδων, Κτηνοτροφικός σύλλογος, Δασεργατικός σύλλογος κλπ, εκφράζει ομόφωνα την δυσαρέσκεια του και την έντονη διαμαρτυρία του για την ραγδαία υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας με την συνεχή έλλειψη γιατρού.

Η κατάσταση που επικρατεί έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των Πολιτών μας.

Το Λιβάδι είναι γεωγραφικά απομονωμένο και απομακρυσμένο από αστικά κέντρα, και τα γύρω τοπικά διαμερίσματα. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του υψομέτρου αντιμετωπίζει ειδικές καιρικές συνθήκες και παρατεταμένο χειμώνα για 5 έως 6 μήνες.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ειδικές ανάγκες στις οποίες ανταποκρίνεται κάθε φορά με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και τα κατάλληλα μέσα, καθώς οι εν λόγω συνθήκες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της διαβίωσης ενός ορεινού οικισμού.

Στο Λιβάδι σήμερα κατοικούν περίπου 2.500 μόνιμοι κάτοικοι και το υψόμετρο του είναι 1.200 μέτρα. Αποτελεί ίσως μοναδικότητα στον Ελλαδικό χώρο να κατοικούν τόσοι κάτοικοι σε τέτοιο υψόμετρο. Ο πληθυσμός αυτός κατά τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται τον οικισμό και τον υπόλοιπο χρόνο.

Η κατάσταση στο κατά τα άλλα "Πολυδύναμο Ιατρείο Λιβαδίου" χαρακτηρίζεται τραγική και κάποιος περαστικός εάν έβλεπε την ουρά των ηλικιωμένων έξω απ΄αυτό, την ημέρα που "υπάρχει γιατρός" θα νόμιζε πως βρίσκεται σε τριτοκοσμική χώρα.

Την τελευταία εβδομάδα, για άλλη μια φορά, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς δύο περιστατικά που συνέβησαν και έχρηζαν άμεσης ιατρικής φροντίδας δεν υπήρχε γιατρός να τους την παρέχει.

ΖΗΤΑΜΕ

Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στο πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο όπως προβλέπεται από τον οργανισμό του και τουλάχιστον την καθημερινή παρουσία γιατρού στο Λιβάδι.

Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από τα προβλεπόμενα και τα αυτονόητα, τα οποία εάν δεν ληφθεί μέριμνα για την επίλυση τους, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση του ζητήματος.»