"Βουλιάζει η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός με την απόφασή σας να βάλετε λουκέτο στην Εθνική Τράπεζα της Αγιάς, και τα αυτιά σας είναι ερμητικά κλειστά στις φωνές των καταστηματαρχών, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής που ζητούν να αποτρέψετε την προφανή κατρακύλα της τοπικής αγοράς" επισημαίνει με αναφορά του στους Υπουργούς Επικρατείας, και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.
"Έχω στα χέρια μου δύο επιστολές που καταγράφουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την περιοχή οι αδιανόητες αποφάσεις σας για κατάργηση της μίας εκ των δύο τραπεζών , σε ένα κομβικό σημείο του Νομού Λάρισας που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών, σημαντικό αριθμό αγροτών και επιχειρήσεων" αναφέρει ο Γιώργος Κατσιαντώνης  στον Αλέκο Φλαμπουράρη και στο Γιάννη Δραγασάκη επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Λάρισας, και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Νομού Λάρισας, ζητώντας να αποτρέψουν μέσα από έμπρακτες ενέργειες το "λουκέτο" στην τοπική αγορά και οικονομία.
Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατία Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτο το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά Νομού Λάρισας – Οφείλετε να αποτρέψετε την εν λόγω εξέλιξη, γιατί οδηγείτε σε μονοπώλιο την τραπεζική αγορά στο  Δήμο Αγιάς και περίχωρα αυτού, αφού επιτρέπετε να δραστηριοποιείται μόνον μια Τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες,  τους συνταξιούχους και εν γένει για την οικονομία της τοπικής κοινωνίας».
Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί των εν θέματι αναφερομένων εγγράφων, και συγκεκριμένα του με αρ. πρωτ. 1049/5-10-2018 της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας και του από 3-10-2018 Εγγράφου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Νομού Λάρισας, τα οποία επισυνάπτονται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.