Τα άμεσα μέτρα για την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο οδικό τμήμα της οδού Βόλου (Δευτερεύων Εθνικό Δίκτυο) παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της αντιπολίτευσης για το θέμα του Πάρκου των Ευχών, υπογραμμίζοντας ότι η όλη υπόθεση έγινε τελικά μπούμερανγκ για όλη την αντιπολίτευση, η οποία με κοινή της ανακοίνωση στηλίτευε τις όλες διαδικασίες.
Οσον αφορά ειδικότερα το θέμα των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην οδό Βόλου σύμφωνα με την σχετική εισήγηση περιλαμβάνουν ειδικότερα:
-Σε πρώτη φάση τη βελτίωση και συντήρηση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης σε όλο το τμήμα της οδού, τον έλεγχο της λειτουργίας και του προγράμματος φάσεων των τριών υφιστάμενων μεμονωμένων σηματοδοτούμενων πεζοδιαβάσεων και τη συντήρηση με νέα ασφαλτόστρωση τμημάτων της οδού.
-Σε δεύτερη φάση την προκήρυξη κυκλοφοριακής μελέτης & μελέτης για την εγκατάσταση συστήματος σηματοδότησης της Βόλου, με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επίσης τη συνεργασία με την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την εν λόγω οδό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Λεωφόρο Καραμανλή (Δευτερεύουσα Εθνική Οδό.

Τέλος την υποβολή υπομνήματος στην Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να μελετηθεί μελλοντική παράκαμψη της οδού.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης, υπογράμμισε ότι η συνοικία του Αγίου Γεωργίου είναι μια περιοχή, στην οποία η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερο βάρος, ώστε να αποκτήσει τις υποδομές που λείπουν επί δεκαετίες, υλοποιώντας μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσαν τις απόψεις τους αλλά και ενημέρωσαν το σώμα εκπρόσωποι των κατοίκων της συνοικία για όλες τις επαφές που πραγματοποίησαν μέχρι σήμερα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης με την «Εγνατία Οδό», ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θέμα και από την επιτροπή του αρθρου 152, στην οποία ο δήμος είχε προσφύγει και για το Πάρκο των Ευχών, το οποίο από πάρκο ανομίας έγινε πάρκο νομιμότητας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καλογιάννης.

Iωάννης Γιάτσιος (ert.gr)