Αλλαγή σκυτάλης στη δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» με τον Αλέξανδρο Νάρη να παίρνει τη θέση του επικεφαλής Κώστα Βαϊούλη, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» δημιουργήθηκε για να εκπροσωπήσει τους Λαρισαίους και Λαρισαίες, να προτείνει λύσεις και να εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, αλλά και για να εκφράσει τον ταυτοτικό Κοινοτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κοινοτισμός, μεταξύ άλλων, σημαίνει και αντίθεση στην «προσωποκεντρική» ή «οικογενειακή διαχείριση» της πολιτικής, ένα άλλο ήθος τόσο από τον επικεφαλής όσο  και από τα στελέχη, συνείδηση ότι όλοι αποτελούμε μια συλλογικότητα, την ίδια συλλογικότητα.

Η παράταξή μας έχει ελληνοκεντρικό προσανατολισμό, κοινοτική φιλοσοφία και κινηματικό χαρακτήρα. Σ’ αυτά τα πλαίσια είναι στόχευσή μας να εκπροσωπηθεί στο δημοτικό συμβούλιο και από άλλα αξιόλογα στελέχη μας που τιμήθηκαν με τη ψήφο των συμπολιτών μας, επειδή θεωρούμε ότι μία θέση ευθύνης δεν πρέπει να λειτουργεί ως εφαλτήριο για δημιουργία «πολιτικής καριέρας» αλλά ως εργαλείο προώθησης θέσεων και εφαρμογής προτάσεων για το συμφέρον των συνδημοτών μας.

Το κάλεσμα για συμμετοχή των Πολιτών στα κοινά της Λάρισας περνά από τα λόγια στην πράξη, δείχνοντας ένα δρόμο που μπορεί να φαντάζει πρωτόγνωρος, αλλά οδηγεί σε μια πόλη που μας αξίζει.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Βαϊούλης,  ως «πρώτος μεταξύ ίσων» -primus inter pares, όπως προτάσσει ο κοινοτικός και κινηματικός μας χαρακτήρας, πρότεινε στην  παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης και να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο από τον Αλέξανδρο Νάρη, μέλος της Διοικούσας επιτροπής της παράταξης.

Ο  Αλέξανδρος Νάρης, στρατιωτικός ε.α και συγγραφέας, ο οποίος διακρίθηκε και βραβεύθηκε από τον Υπουργό Παιδείας του Αφγανιστάν, το Γ.Ε.Σ. και άλλους οργανισμούς για την ανθρωπιστική του δράση στο Αφγανιστάν, καθώς ενώ υπηρετούσε εκεί, οργάνωσε τη μεγαλύτερη σε μέγεθος ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στην πολύπαθη χώρα.

Συμμετείχε ως εθελοντής στην αντιμετώπιση της καταστροφής στη Ζαχάρω, όπου μαζί με άλλους και έχοντας ελάχιστα μέσα, οργάνωσε τη μεταφορά τροφίμων στις πληγείσες περιοχές. Οργάνωσε μαζί με τον Δημήτρη Τσιάρα τις μετακινήσεις διαδηλωτών για τα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών αλλά και της Λαμίας, ενώ ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για το Συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας στη Λάρισα.

Υπήρξε ακόμα ο κύριος οργανωτής της μετακίνησης Λαρισαίων στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και με ενέργειές του πραγματοποιήθηκε έρανος στη μνήμη του ήρωα, τα λεφτά του οποίου δόθηκαν στην αδελφή του.

Επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» παραμένει ο Κώστας Βαϊούλης, ο οποίος μέσα σ’ αυτό το διάστημα των δύο ετών, έδωσε το στίγμα μιας σοβαρής Δημοτικής παράταξης, μη διστάζοντας να συγκρουστεί όπου ήταν απαραίτητο, δημιουργώντας συνθήκες συνεργασίας όπου ήταν δυνατόν και αναδεικνύοντας τις τεράστιες δυνατότητες ενός εθνικού τρόπου σκέψης, εφαρμοσμένου στην καθημερινότητα της πόλης.

Με την στάση του αυτή, δημιουργεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τη «Λαρισαίων Κοινόν», για τον Κοινοτισμό ως αντίληψη, αλλά και για την ίδια την Πόλη.​

Έχοντας κατακτήσει πολύ υψηλό ποσοστό αποδοχής από τους δημότες της Λάρισας, (πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO) ο Κώστας Βαϊούλης θα ηγηθεί της παράταξης και στις επόμενες εκλογές, με στόχο την δημιουργία ενός νικηφόρου σχήματος που θα θέσει τέρμα στην κακή οικονομική διαχείριση, στην εγκατάλειψη των συνοικιών και των χωριών του Δήμου, στα τεράστια προβλήματα στην καθαριότητα και στο κυκλοφοριακό, αλλά και στην αλαζονεία και την βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη.

Η μέχρι σήμερα πορεία του κ. Απ. Καλογιάννη διακρίνεται για την παλαιάς κοπής διαχείριση, με γερασμένες ιδέες και ξεπερασμένες μικροπολιτικές, όλες επικεντρωμένες στον στόχο της επανεκλογής του..​

Η Λάρισα, για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών, χρειάζεται νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες, για εξωστρεφή και πραγματικά αναπτυξιακό σχεδιασμό, γιατί αξίζει και μπορεί να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους νέους και θα είναι ελκυστική και βιώσιμη για τους δημότες της.