Έκκληση προς τους αρμόδιους να καθυστερήσει η εφαρμογή των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού στη Λάρισα, απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε να μην εφαρμοστούν από αύριο, Σάββατο 6 Μαρτίου τα νέα σκληρά μέτρα κατά του κορονοϊού στη Λάρισα, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε την Ελασσόνα.

Προσερχόμενος σε σύσκεψη για την αξιολόγηση της κατάστασης, ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για ένα δυναμικό φαινόμενο, που έχει δημιουργήσει μια ειδική ψυχολογία στον κόσμο, υπάρχει φόβος για το άγνωστο, καθώς πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση σε συνδυασμό την πανδημία του κορονοϊού.

«Να μη ισχύσουν τα μέτρα από αύριο το πρωί» ήταν η έκκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όπως είπε, το υπουργείο Υποδομών έχει στείλει 104 άτομα και πραγματοποιούνται εκτιμήσεις για να βρεθεί γρήγορα μια λύση.

«Αξιολογούμε ποια σπίτια είναι κατοικήσιμα και ποια όχι, έχουμε στήσει πάρα πολλές σκηνές» τόνισε ενώ διαβεβαίωσε πως παρέχεται κάλυψη και περίθαλψη προς τους πληγέντες, ενώ έχουν δοθεί ήδη περισσότερα από 600 σλίπινγκ μπαγκς και κόσμος φιλοξενείται σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελασσόνα είναι μια ευαίσθητη σεισμολογικά περιοχή και ευτυχώς «δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς νέες καταρρεύσεις».

«Συνεχίζουμε, η Πολιτεία είναι εδώ, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο για την Ελλάδα» επανέλαβε εμώ σημείωσε πως κατανοεί την αρνητική ψυχολογία του κόσμου, ευχαριστώντας παράλληλα την ΓΓΠΠ, τον στρατό, την αστυνομία και την Πυροσβεστική που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή για να συνδράμουν.

Μάλιστα, προανήγγειλε πως το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη με αντικείμενο τις επιχειρήσεις της περιοχής ώστε «να βοηθήσουμε τον κόσμο γρήγορα» ενώ επανέλαβε πως είναι μια δύσκολη κατάσταση εν μέσω πανδημίας.

sputniknews.gr