Συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονται στην περιοχή της Καρίτσας Αγιάς, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ Καρίτσας Στέλιος Οικονόμου ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι «κάθε φορά που βρέχει έντονα ή φυσάει πολύ έχουμε και διακοπή ρεύματος. Το τελυταίο εξάμηνο συνέβη αρκετές φορές. Οι κάτοικοι παραπονιούνται, όπως και οι καταστηματάρχες της περιοχής καθώς αναγκάζονται να πετούν τα τρόφιμα και τις προμήθειες από τα ψυγεία κλπ.»
Η τελευταία διακοπή στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκε χθες και αποκαταστάθηκε σε μιάμιση ώρα.
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΚΟΤΙΝΑΣ-ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Η γραμμή που μεταφέρει το ρεύμα στον παραλιακό άξονα από τη Σκοτίνα-Στόμιο-Κόκκινο Νερό-Κουτσουπιά-Παλιουριά χαρακτηρίζεται «δύσκολη» από τους τεχνικούς της ΔΕΗ, λόγω των συχνών μεταβολών του καιρού στην περιοχή.
Ο Βασίλης Μητροδήμος, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι, η συγκεκριμένη γραμμή μπορεί να δώσει προβλήματα όταν φουσκώνουν οι χείμαρροι, όταν βρέχει έντονα κλπ.
Οφείλεται στο ότι περνάει από βουνά, δάση, κάτω από ρέμματα και μάλιστα σε μια περιοχή που ο καιρός μεταβάλλεται συχνά.
Όταν φυσάει έντονα πέφτουν δέντρα στα καλώδια, όταν φουσκώνουν τα ρέμματα μπορεί το νερό να καλύψει τα επίγεια καλώδια και να προκληθεί βλάβη κ.ο.κ.
Οι τεχνικοί ζητούν την κατανόηση των κατοίκων και διαβεβαιώνουν ότι κάθε φορά εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Ένας νέος υποσταθμός θα έδινε λύση, ωστόσο στα χρόνια της κρίσης με έντονες τις ελλείψεις σε πόρους και υλικά, μάλλον φαντάζει αδύνατο…

ert.gr