«Μια φορά κι έναν καιρό στην κεντρική Ελλάδα… μία μικρή πόλη ερωτεύτηκε τον διάσημο συνθέτη Ένιο Μορικόνε και ζωγράφισε ένα τεράστιο γκραφίτι προς τιμήν του».

Με αυτόν τον τρόπο αναφέρεται ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters στο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατασκευή του γκραφίτι το οποίο κοσμεί εδώ και λίγες μέρες πενταώροφη πολυκατοικία στην οδό Μανωλάκη στη Λάρισα.

«Είναι πολύ ορατό, θέλαμε μία καθαρή απεικόνισή του, ώστε να μπορέσει να μείνει για πάντα εδώ, στην πόλη μας, μεγαλοπρεπής, όπως αυτός και το μεγάλο έργο του», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Παπακώστας στο Reuters.

Ο ίδιος ήταν αυτός που ίδρυσε τον σύλλογο το 2010, αφού παρακολούθησε συναυλία του Μορικόνε στη Ρώμη, και έπειτα στο Μιλάνο. Το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, και σήμερα ο σύλλογος έχει 1.080 μέλη.

Μάλιστα, μέλη του συλλόγου συμμετέχουν συχνά σε προβολές ταινιών στις οποίες έχει γράψει τη μουσική ο Ένιο Μορικόνε, αλλά και σε μεταδόσεις συναυλιών του ζωντανά σε οθόνες σε αρχαιολογικούς χώρους.