Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας νεαρός άνδρας από την Λάρισα βρέθηκε νεκρός χθες στο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός έπεσε στο κενό από την εξέδρα που βρίσκεται πάνω από την πιο διάσημη παραλία.

Τοπικά MME αναφέρουν πως πρόκειται για 23χρονο, με καταγωγή από το Σιτόχωρο Φαρσάλων, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας από τα βράχια του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί. Πρόκειται για τον Δημοσθένη Χρ. Γιωτόπουλο, σπουδαστή του ΤΕΙ Ζακύνθου. Υπάρχουν μαρτυρίες που περιπλέκουν τα αίτια της τραγωδίας καθώς χθες μεταδόθηκε πως ο νεαρός έγινε αντιληπτός από διερχόμενους να κάνει βόλτες στο σημείο μπροστά από την εξέδρα.

Στο σημείο από όπου έπεσε ο άνδρας είχε αφήσει ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά του αντικείμενα και ένα κινητό τηλέφωνο. Το νεαρό αναγνώρισε ο σπιτονοικοκύρης του στη Ζάκυνθο ενώ χθες έφθασαν στο νησί η οικογένεια και συγγενείς του για την αναγνώρισή του.

Σύμφωνα με το imerazante.gr έδειχνε προβληματισμένος και όσες φορές και εάν τον προσέγγισαν δεν έδωσε κάποια απάντηση. Λίγο αργότερα άφησε το σακίδιο και το μπουφάν του στο έδαφος, γύρισε με πλάτη στην παραλία και αφού έβγαλέ μια selfie εξαφανίστηκε στο κενό.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά οι αστυνομικές αρχές ερευνούν και άλλα ενδεχόμενα όπως αυτό του ατυχήματος.

Ο νεκρός άνδρας ηλικίας 23 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ακολούθως θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Το ermisnews.gr αναφέρει πως πληροφορίες που κυκλοφορούσαν χθες στο χώρο της σχολής του από φοιτητικούς κύκλους ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό χαρακτήρα που όμως πολύ συχνά κλεινόταν στον εαυτό του και απέφευγε τις παρέες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου για περιστατικό ενδεχόμενης πτώσης ατόμου στη θαλάσσια περιοχή κόλπου «ΝΑΥΑΓΙΟΥ» βορειοδυτικά ν. Ζακύνθου. Άμεσα ενημερώθηκαν οι κυβερνήτες σκαφών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενώ απέπλευσε και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν στελέχη Αστυνομικού Τμήματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής , από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής περισυνελέγη από το θαλάσσιο χώρο της μικρής παραλίας του «ΝΑΥΑΓΙΟΥ» και σε απόσταση πέντε (05) μέτρων από την ακτή νεαρός άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του. Ο ανωτέρω άνδρας παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμένα Ζακύνθου, όπου στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου».