Για έκτη συνεχή ημέρα βρίσκονται σε κατάληψη οι μαθητές ου 1ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, οι οποίοι τη Δευτέρα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με κατάληξη τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μετατροπή του σχολείου τους σε Πειραματικό.

Με δηλώσεις του από την πλευρά των μαθητών ο Αγ. Μπίμπας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η τόσο το 15μελες όσο και οι καθηγητές του σχολείου είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κτιρίου στη Λάρισα, που να στεγάζει το Πειραματικό.

Το κτίριο του 1ου Γενικού Λυκείου είναι από τα πιο παλιά στη Λάρισα και με τις ζημιές που έγιναν από το σεισμό δεν νομίζουμε ότι είναι κατάλληλο να στεγάσει ένα Πειραματικό σχολείο”.

Όσον αφορά ειδικότερα στην απουσία της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Β. Ζιάκα, η οποία αποχώρησε πριν η πορεία των μαθητών καταλήξει στα γραφεία της Διεύθυνσης, ο εκπρόσωπος των μαθητών χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά της.

“Και σε αντίστοιχη κινητοποίηση που είχαμε αποφασίσει να κάνουμε, απέφυγε να είναι παρούσα και να συζητήσει μαζί μας”, σημείωσε ο Αγ. Μπίμπας.

Στην κινητοποίηση των μαθητών ήταν παρόντες και μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας.

ertnews.gr