Πολλαπλάσια είναι πλέον τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό  κατά της Covid-19 μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, στην 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία της δομής και τις Κυριακές.

Επίσης, και η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολιασμού κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ώθησε πολλούς πολίτες να προστρέξουν στην ΤΟΜΥ προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εν λόγω εμβολιασμό.

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται  κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο).

Στην Ελλάδα η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος έχει δείξει ότι η δραστηριότητα της γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνει κατά τον μήνα Ιανουάριο, και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης για τη νόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, εκτός από τη λειτουργία της ως Εμβολιαστικό Κέντρο, δίδεται έμφαση στην προαγωγή υγείας, στην πρόληψη, και στην αντιμετώπιση καθοριστικών παραγόντων με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρωποκεντρική προσέγγιση.