Το Σχολείο Αστρονομίας – ΚοινΣΕπ Έναστρον, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, διοργανώνει 4 καλοκαιρινές βραδιές φιλοσοφίας, στο Περιβόλι τ’ Ουρανού, στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, μία κάθε μήνα.

Θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών για την πανδημία. Στην αρχή θα υπάρχει μια εισήγηση και στη συνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση κι ερωτήσεις.

Η 1η καλοκαιρινή βραδιά φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες και πρέπει να βρίσκονται σε αποστάσεις ασφαλείας, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει θα πρέπει να το δηλώσει στο e-mail:  info@enastron.org 

Η Ελεάνα Καραγεώργου, φιλόλογος, στην 1η βραδιά φιλοσοφίας θα αναπτύξει το θέμα: «από τους Προσωκρατικούς φιλοσόφους, στην προσωπικότητα του Σωκράτη».

Θα γίνει μια αναφορά στο Θαλή το Μιλήσιο, ως τον πρώτο φιλόσοφο, έπειτα θα γίνει λόγος για το μαθητή του, Αναξίμανδρο και την κοσμοθεωρία του.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη θα πάρει ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, ο οποίος εντρύφησε στους αριθμούς, χώρισε το σώμα από την ψυχή κι αναζήτησε τη θρησκευτικότητα, σε σύνδεση με το φιλοσοφικό τρόπο ζωής.

Κατόπιν, σειρά έχει ο Ηράκλειτος και οι απόψεις του για την αλήθεια και τέλος, η εισήγηση θα κλείσει με την πρωτοποριακή προσωπικότητα του Σωκράτη.