Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόληψης, συνεργάστηκε με το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών σχολικής ηλικίας «Κατασκήνωση στην Πόλη».
Συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης υλοποιήθηκε το πρόγραμμα με τίτλο: «Αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου»,  με εμψυχώτρια την ψυχολόγο του Ξενώνα κ. Βίκυ Λέντζα.
Οι μικροί κατασκηνωτές της Γιάννουλης, οι  ¨Κομήτες¨ προσπάθησαν μέσα από το παιχνίδι και βιωματικές ασκήσεις να εκφράσουν διάφορα συναισθήματα με οποιοδήποτε μη λεκτικό τρόπο επιθυμούσαν. Στη συνέχεια, εστιάζοντας στο συναίσθημα του θυμού, ενισχύθηκαν στο να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους όταν θυμώνει και να αποδεχτούν το θυμό ως ένα υγιές και φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα που δεν ταυτίζεται με την επιθετική συμπεριφορά.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στο τηλ. του Συμβουλευτικού Σταθμού 2410680243 κα. ΔαλακώνηΚερασία ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00.