Το νέο βιβλίο των Δημήτρη Κουρέτα και Ηλία Μαμαλάκη με τίτλο «Τρώμε και ομορφαίνουμε. Πολύτιμα μυστικά της υγείας μας, κρυμμένα στην Ελληνική κουζίνα» παρουσιάζεται στη Λάρισα, την Τρίτη 9 Μαΐου, στις 19:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Ο καθηγητής Φυσιολογίας και Τοξικολογίας του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο συγγραφέας και σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζουν τα οφέλη της ελληνικής κουζίνας, αυτά δηλαδή που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφές διατηρώντας αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα μας προσφέρουν νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες στην καθημερινή ζωή.
Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό!
Αρχικά θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, τη θρεπτική αξία καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες των διαφόρων ειδών τροφίμων που προκύπτουν έπειτα από εργαστηριακή έρευνα. Στη συνέχεια παρουσιάζονται μύθοι των τροφίμων που εσφαλμένα έχουν καθιερωθεί, αλλά και χαρακτηριστικά που πιθανόν να αγνοούμε, ξεδιαλύνοντας μικρά μυστικά αξιοποίησης των τροφών. Τέλος παρατίθενται συνταγές που έρχονται από την παράδοση.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Άγγελος Πετρουλάκης.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.