Η ταινία μικρού μήκους «Ο Μαέστρος Μελωδίας» της Κατερίνας Λιάπτσιου, είναι η πρώτη παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών που βγαίνει στον αέρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων να στηρίξει έμπρακτα το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης, που πλήττεται λόγω της πανδημίας. 

Αφορά σε ένα πρωτότυπο σενάριο της καθημερινότητας ενός καλλιτέχνη της πόλης μας, πριν και κατά τη διάρκεια τηςκαραντίνας, καθώς και τη σταδιακή επαναφορά του στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. 

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί γιαγαντόκουκλα του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα, είναι αφιερωμένη στους ιδρυτές του Κουκλοθίασου, Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

https://www.youtube.com/watch?v=eim1HDTM3RQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0R_hVVVbwdsV1gbJxgmz_tNPeCifF3ZXk3gzWcWVQIdYDtET2N6gVax3A

Υπόθεση

 «Ο Μαέστρος Μελωδίας» βιώνει την απομόνωση μέσα από τέχνη του. Στην προσπάθειά του να κρατηθεί ενεργός, συνθέτει βουβές μελωδίες, ενώ παράλληλα ακολουθεί την πεζή πραγματικότητα, μαγειρεύοντας, βλέποντας ειδήσεις, πλένοντας και απολυμαίνοντας, περπατώντας στους άδειους δρόμους, όπου σιωπηλά, αλλά μάταια, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

Μετά την άρση της απαγόρευσης, η ζωή του αρχίζει να παίρνει χρώμα και μουσική. 

Κυκλοφορεί στην πόλη συνθέτοντας μελωδίες με τους ήχους της (Αρχαίο θέατρο, ουρές τράπεζας, αστικό λεωφορείο, προαύλιο Μουσείου Κούκλας, βόλτες με ποδήλατο, περίπατος στο ποτάμι,  συγκίνηση μπροστά στην κλειστή πόρτα Δημοτικού Ωδείου κλπ)

Η  ένταση κορυφώνεται σε ένα κρεσέντο επιστροφής στη σκηνή, στην τέχνη του και στο όνειρό του.

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική – Σκηνοθετική επιμέλεια: Κατερίνα Λιάπτσιου, Φωτεινή Καλούδη

Μαέστρος: Φωτεινή Καλούδη

Εικονολήπτες: Κώστας Ζέρβας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς

Μοντάζ: Κατερίνα Παπαδήμα

Φωτογραφία: Κατερίνα Λιάπτσιου

Guest star: Όμπραξ

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων

Η Κατερίνα Λιάπτσιου εργάζεται στη Λάρισα. Το φωτογραφικό της στούντιο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Παπαναστασίου 70, ενώ για περισσότερο από δέκα χρόνια εργάστηκε και ως φωτορεπόρτερ σε καθημερινή εφημερίδα της πόλης. Έχει συνεργαστεί με έντυπα και ειδησεογραφικά πρακτορεία σ' ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε δεκάδες έντυπα, τουριστικούς οδηγούς, λευκώματα κλπ.

Έχει στο ενεργητικό της ατομικές εκθέσεις σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Αθηναίων, των δήμων Λαρισαίων και Αγιάς, το Πνευματικό Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας κ.α. 

Έχει εκδώσει σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας το φωτογραφικό λεύκωμα «Με θέα στο Αιγαίο». 

Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια έχει φωτογραφήσει το σύνολο σχεδόν των δημιουργιών και των παραστάσεων του Δημοτικού Κουκλοθεάτρου «Τιριτόμπα»

Έργα της φιλοξενούνται στις παιδιατρικές κλινικές του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, καθώς και στο τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΠΓΝ Λάρισας.