Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των σεισμόπληκτων για πλήρη αποκατάσταση, ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, που επισκέφτηκε το Δαμάσι Τυρνάβου, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Επισκέφθηκε τα καφενεία και τα κοντέινερ και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού, πολλοί που από τους οποίους είναι σεισμόπληκτοι. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευσε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι σεισμόπληκτοι επί τρία χρόνια ζουν στα κοντέινερ, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στις 3 Μαρτίου του 2021. Λόγια του αέρα ήταν οι κυβερνητικές υποσχέσεις αφού οι άνθρωποι βιώνουν έναν εφιάλτη, διανύοντας τον τέταρτο χρόνο στα κλουβιά. Δεκάδες κοντέινερ είναι τοποθετημένα στην είσοδο του χωριού, ενώ από τα 150 σπίτια που είχαν πληγωθεί από τα 6 Ρίχτερ, λιγότερα από 10 έχουν ανακατασκευαστεί.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε πήραν τον λόγο κάτοικοι του χωριού και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιώργος Τσανάκας, οι οποίοι κατήγγειλαν την αγωνία τους για το ότι τρία χρόνια μετά μένουν ακόμα σε κοντέινερ και εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση τους. Ακόμα, ευχαρίστησαν το ΚΚΕ που όλο αυτό το διάστημα είναι δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους.