Παραμονή της μεγάλης γιορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Προσκεκλημένος και ο βουλευτής του Νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος, με ευχές για την πρόοδο και την προκοπή των μαθητών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα Βασιλική Ζιάκα για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης που τιμήθηκαν μαθητές και σχολεία του νομού Λάρισας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η εκπαιδευτική κοινότητα στις 30 Ιανουαρίου, τιμά τους Τρεις Μεγάλους Αγίους, το Βασίλειο το Μέγα, το Γρηγόριο το Θεολόγο και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο τους προστάτες των μαθητών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσορά τους και προβάλλοντάς τους ως διαχρονικά πρότυπα δασκάλων και μαθητών.

Θεωρείται η γιορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθώς οι Τρεις Ιεράρχες συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων. Δεινοί ρήτορες, συγγραφείς, ποιητές και ιερωμένοι, οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην καλλιέργεια των ελληνικών γραμμάτων.

Παράλληλα ήταν άνθρωποι με διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες γι' αυτό και τα κηρύγματα τους θεωρήθηκαν και είναι πρωτοποριακά και διαχρονικά. Τα αγαθά της Παιδείας και οι πανανθρώπινες αξίες της χρειάζεται να συνεχίσουν να εμπνέουν εκπαιδευτικούς και μαθητές καθοδηγώντας μας προς τη συλλογική πρόοδο, πέρα και πάνω από διαφορές χρώματος, γλώσσας, ή εθνικότητας.

Ευχαριστούμε τον Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ιερώνυμο για το σημαντικό του έργο στην τοπική κοινωνία της Λάρισας.

Χρόνια πολλά και φωτισμένα στους εκπαιδευτικούς, στις μαθήτριες και στους μαθητές».