Αθώοι για εμπορία ανθρώπων από κοινού και κατά συρροή κρίθηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας 53χρονος Βολιώτης και η 41χρονη αλλοδαπή σύζυγός του, που είχαν κατηγορηθεί σχετικά από αλλοδαπή, ομοεθνή της 41χρονης. Η υπόθεση χρονολογούνταν από το 2007-2008.

Η μηνύτρια, που δεν παραβρέθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία, είχε κατηγορήσει την ομοεθνή της, ότι αυτή και ο σύζυγός της, την είχαν στρατολογήσει σε χώρα του εξωτερικού και την είχαν φέρει στην Ελλάδα, όπου και την είχαν εκμεταλλευτεί μαζί με μια φίλη της στην Καρδίτσα, ώστε να αποκομίσουν κέρδη από πορνεία.

Τη μήνυση την είχε υποβάλει η μηνύτρια στη χώρα της, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα και βάσει αυτού ασχολήθηκε η ελληνική δικαιοσύνη. Χθες κάθισαν στο εδώλιο του ΜΟΔ οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν τελικά ομόφωνα αθώοι, παρά την εισαγγελική πρόταση για καταδίκη τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, δικηγόρο Βόλου κ. Ι. Καραγκιόζο οι δύο μάρτυρες κατηγορίας που κατέθεσαν στο δικαστήριο, ένας ξενοδόχος και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού καταστήματος, όπου υποτίθεται πως εργάζονταν οι δύο γυναίκες, δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ τους τους κατηγορούμενους, όπως αποδείχθηκε η διαμονή τους στο ξενοδοχείο των δύο γυναικών ήταν μόλις για δύο ημέρες και όχι για μία εβδομάδα και ότι στο ξενοδοχείο δεν επιτρέπονταν να μπαινοβγαίνουν πελάτες, καθώς είναι καλό κατάλυμα, ενώ δεν τους είχαν παρακρατηθεί τα διαβατήρια.

Επίσης στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η μηνύτρια είναι η ίδια εμπλεκόμενη σε διεθνές κύκλωμα πορνείας, ενώ φέρεται να μεταβαίνει συχνά στο Ηνωμένο βασίλειο, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της «Θ» στις 6 Οκτωβρίου του 2019 είχε μπει τέλος στον «Γολγοθά» της 41χρονης γυναίκας, η οποία κατοικεί στον Βόλο, είχε βάλει με μια απόφαση – «σταθμό», όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς κύκλους, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που αποφάσισε να μην εκδοθεί σε χώρα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ για να δικαστεί, καθώς είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για σωματεμπορία, παρά το γεγονός ότι η ίδια φέρεται να ήταν θύμα κυκλώματος που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες.

e-thessalia.gr