Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο καθαρισμός ρεμάτων στην περιοχή του Συκουρίου. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται ο καθαρισμός του ρέματος Συκουριώτη, πλησίον των οικισμών Συκουρίου και Όσσας.

Οι εργασίες συνεχίζονται, στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για αντιπλημμυρική προστασία.

«Οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος Συκουριώτη, έχουν στόχο τόσο την ασφάλεια των κατοίκων όσο και των περιουσιών τους, στους παρακείμενους του ρέματος οικισμούς Συκουρίου και Όσσας, οι οποίες κρίνονται εξαιρετικά καίριες», δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

«Σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιείται ένα έργο ουσίας, το οποίο θα φανεί χρήσιμο και αποδοτικό σε στιγμές κρίσης. Κατόπιν έγκρισης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό πραγματοποιείται, τις τελευταίες ημέρες, ο καθαρισμός, στα πλαίσια έργων αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και πιο ασφαλείς νιώθουν οι κάτοικοι των οικισμών Συκουρίου και Όσσας με τον καθαρισμό του ρέματος Συκουριώτη», προσθέτει ο Δήμαρχος.