Συνέντευξη τύπου με αφορμή τον 3ο  Κραυξίδειο αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου στην Τ. Κ. Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ δόθηκε σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Κραννώνα, ενώ η διαδρομή 14 χιλιομέτρων είναι κυκλική και περνάει από τον αρχαιολογικό χώρο του Κραννώνα, με τα μοναδικά ταφικά μνημεία του βασιλείου των Σκοπάδων καθώς και από το γειτονικό χωριό Κάμπος. Έχουν προβλεφθεί επίσης διαδρομές 5 χιλιομέτρων και παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων.

Η συμμετοχή είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας - Παράρτημα Λάρισας

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσω ίντερνετ σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα αλλά και μέσω των οργανωτών καθώς και στα γραφεία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Χατζηκωνσταντίνου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του αγώνα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα να γίνει γνωστή περαιτέρω η αρχαία Κραννώνα, ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Κιλελέρ.

Τόνισε με σαφήνεια ότι ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει κάθε δραστηριότητα που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και συνεχάρη παράλληλα τους διοργανωτές για την επιλογή τους τα έσοδα που θα προέλθουν από τον αγώνα να διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία παράρτημα Λάρισας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, δήλωσε με σαφήνεια  ότι ο αγώνας δρόμου έγινε πλέον θεσμός τονίζοντας ότι δίνεται,εκτός των άλλων, μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί η αρχαιολογική σημασία της ευρύτερης περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχιλλέας Χατζούλης απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγώνες και  τόνισε με έμφαση την πεποίθηση του για την επιτυχία του αγώνα. 

Ο πρόεδρος της ΤΚ Κραννώνα Κώστας Τσιαγκλάνης κατέθεσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένας αγώνας δρόμου εκτός του ότι αναδεικνύει στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου προωθεί και το ανθρωπιστικό έργο. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας Απόστολος Γούλας εξέφρασε τη βεβαιότητα  ότι η συμμετοχή των αθλητών θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την πρωτοβουλία τους.

Τέλος η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα Γιούλα Ψωμουλιά σημείωσε ότι ο 3οςΚραυξίδειος αγώνας δρόμου εντάσσεται στο πλάνο μιας σειράς εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και αθλητικού χαρακτήρα που συμμετέχει ο σύλλογος.

Ο «3ος Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου» διοργανώνεται από τον την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Κιλελέρ, την Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, τον Σύλλογο Γυναικών Κραννώνα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας.